Șoferi români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!" (VIDEO)

Șoferi români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!" (VIDEO)

Acțiunea poliției belgiene de luni în Popasul de la Zeebrugge (Bruges) împotriva șoferilor români de TIR s-a soldat cu amenzi de mii de euro, sechestrări de autoturisme, violență, arestări. Acțiunea masivă a forțelor de ordine a fost catalogată drept abuzivă de către românii care, în lipsa sprijinului măcar a propriei ambasade, au postat disperați pe Facebook imagini ale violențelor de la fața locului și mesaje de ajutor.

Amintim că pretextul raziei din Popasul de la Zeebrugge este faptul că legea belgiană interzice, din 2014, staționarea transportatorilor mai mult de 45 de ore, precum și dormitul în propriile mașini. Șoferilor li s-a cerut să facă dovada că au dormit la hotel în weekend, iar cei care s-au opus au fost arestați. Amenzile aplicate au fost între 1300 și 3700 de euro, șoferii având la dispoziție 90 de ore pentru a le achita.

Șoferii români ABUZAȚI în Belgia!

#DIRECT_ONE_jzvjsg#

Iată câteva din mesajele de SOS ale românilor care au postat în grupul dedicat transportatorilor profesioniști în UE, de pe Facebook!

"Azi am trăit experiența vieții de șofer pe comunitate, comionul fiindu-mi sechestrat și lăsat de poliția belgiană în papuci și cu un bicmen pe strada!!!!! ", scrie Dorin Paraschiv

"Vă rog dați mai departe să vadă toată lumea cum suntem tratați ptr că muncim! (…) Suntem încercuiți de poliție. Amenzi usturătoare de mii de euro. Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!"- susține și Cătălin Lupancu.

Șoferii români ABUZAȚI în Belgia: Amenzi usturătoare de mii de euro. "Nu ne apără nimeni, muncim nu furăm!"

#DIRECT_ONE_9grhvr#

"Cum a făcut criza de șoferi să crească salariile așa o să facă și acțiunile astea ale poliție să ducă la îmbunătățirea condițiilor pentru șoferi. " – își exprimă speranțaun alt internaut.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)