Statele membre UE aprobă finalul vehiculelor pe benzină şi diesel începând din 2035

Statele membre UE aprobă finalul vehiculelor pe benzină şi diesel începând din 2035
Foto: Pixabay

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat proiectul Comisiei de a reduce la zero emisiile de CO2 la maşinile noi din Europa începând din 2035.

Finalul motoarelor termice din 2035

Până în 2035, UE va elimina motoarele termice și va impune doar motoare  electrice. În vara anului 2021, Comisia a propus interzicerea vehiculelor pe benzină şi diesel în UE începând din 2035. Măsura trebuie să contribuie la atingerea obiectivelor climatice ale continentului, în special neutralitatea carbonului până în 2050, scrie AFP.

La cererea câtorva ţări, inclusiv Germania şi Italia, Cei 27 au convenit totuşi să ia în considerare o posibilă undă verde în viitor pentru tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, dacă acestea fac posibilă atingerea obiectivului, de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră de la vehicule.

Miniştrii Mediului din UE, reuniţi la Luxemburg, au aprobat, de asemenea, o prelungire cu cinci ani a scutirii de obligaţiile de CO2 acordată producătorilor de „nişă” sau celor care produc mai puţin de 10.000 de vehicule pe an, până la sfârşitul anului 2035.

Ce tipuri de autoturisme se vând cel mai bine în România

În primele patru luni ale acestui an, în România au fost înmatriculate 37.031 de autoturisme, cu 36% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, 8.371 fiind înmatriculate în aprilie.

În total, autoturisme și vehicule comerciale, au fost înmatriculate 44.345 de unități în primele patru luni, cu 25,7% mai multe, în aprilie fiind 9.994, informează profit.ro.

Cel mai mare avans din acest an e înregistrat la vehiculele electrificate, respectiv hibrid și full electric. Aici, creșterea a fost de 131% față de perioada similară din 2021, piața fiind mai mare cu 36%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:17 - Două cutremure au fost resimțite în timpul nopții, în România. Ce magnitudini au avut
08:57 - Românii ocolesc stațiunile românești pentru vacanța de Paște. Cât a ajuns să coste un sejur la munte
08:27 - Tragedie în statul Missisippi, SUA. Bilanțul deceselor provocate de tornadă continuă să crească
23:58 - Primele imagini de la accidentul feroviar din Galați, soldat cu moartea conductorului de tren, o femeie de 53 de ani. Alte trei persoane au ajuns la spital
23:39 - România, victorie facilă în Andorra! Man și Alibec au adus primele puncte ale „tricolorilor” în preliminariile EURO 2024
23:24 - Autoritățile din Italia, în căutarea unui „idiot” care a sărit într-un canal din Veneția de pe o clădire de trei etaje. E căutat și „prietenul său care a făcut videoclipul stupid”
22:59 - Bătaie într-un sector al ultrașilor români, în timpul meciului din Andorra! Ceilalți români din tribune au huiduit scenele
22:46 - Sorin Grindeanu, după moartea unui conductor de tren în accidentul de la Galați: „Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate” / „Am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță”
22:35 - UPDATE: O femeie de 53 de ani a murit după accidentul feroviar de la Galați. Alți trei răniți la Spitalul Județean / Șeful CFR Călători spunea că, „din ce a înțeles”, victimele sunt „în afara oricărui pericol”
22:25 - Ministrul israelian al apărării cere guvernului să oprească reformele judiciare. Yoav Gallant: Scindarea, un pericol pentru securitatea Israelului