Statele Unite extind investigaţiile privind emisiile de noxe la alte mărci europene şi americane

Statele Unite extind investigaţiile privind emisiile de noxe la alte mărci europene şi americane
Foto: romanialibera.ro

Investigația referitoare la noxele automobilelor diesel ale Volkswagen a fost extinsă la cel puțin alte 28 de modele fabricate de BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover şi Mercedes-Benz, în Statele Unite, pentru a vedea dacă aceastea au respectat testele de poluare, informează Mediafax.

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA a extins investigația privind existența softurilor bazate de sistemele care „trișează” în timpul testelor de laborator, care va include minim 28 de modele diesel.

Investigațiile au rolul de a determina dacă VW a fost singurul producător care a trișat la testele privind emisiile de noxe sau dacă este o practică întâlnită la întreaga industrie.

Agenția de Mediu va testa inițial un vehicul uzat din fiecare model, aparținând unor companii de închirieri sau ale unor proprietari, iar investigația va fi extinsă, în cazul în care vor exista suspiciuni.

Agenţia va include în campanie majoritatea modelelor diesel aflate în circulaţie în Statele Unite, inclusiv BMW X3, Chrysler Grand Cherokee, GM Chevrolet Colorado, Range Rover TDV6 şi Mercedes-Benz E250 BlueTec.

Producătorii auto, în afara de VW, au evitat să comenteze despre testele de poluare, iar până acum au apărut dovezi că alte companii ar fi înșelat sistemul.

Tags: