Tesla raportează câștiguri trimestriale record, în ciuda problemelor globale

Tesla raportează câștiguri trimestriale record, în ciuda problemelor globale
Elon Musk, CEO Tesla

Cifrele de vânzari ale celui mai mare producător de mașini electrice au depășit anul precedent, chiar dacă construcția fabricii din Texas este încă în desfășurare.

Tesla a înregistrat cel mai mare câștig net din istoria sa, 1,62 miliarde de dolari în al treilea trimestru, depășind vechiul său record de 1,14 miliarde de dolari, stabilit chiar în al doilea trimestru al acestui an. Profitul a fost de aproape 5 ori mai mare decât venitul din 2019.

„Elon Musk a oferit încă un trimestru extraordinar, în timp ce Tesla continuă să se descurce impecabil. A făcut o treabă remarcabilă navigând prin lanțul global de aprovizionare și provocările logistice, înfruntând furtuna mult mai bine decât producătorii de automobile rivali.”, a declarat Jesse Cohen, analist senior la Investing.com .

Tesla se așteaptă ca vânzările să crească cu 50% anual, începând cu anul viitor.

Compania Tesla a depășit așteptările specialiștilor 

Compania de mașini electrice a depășit așteptările specialiștilor, câștigând 1,86 de dolari pe acțiune, depășind estimările analiștilor de 1,62 de dolari.

Vânzările din al treilea trimestru au crescut cu 72% față de vânzările anului trecut. Reamintim că Tesla a livrat, în aceeași perioada a anului trecut, peste 140,000 de vehicule electrice. Până acum, Tesla a vândut în total peste 627.300 de autoturisme, depășind estimările proprii de acum un an, de 499.550.

„O varietate de provocări, inclusiv penuria de semiconductori, aglomerația în porturi și întreruperile de curent, au afectat capacitatea noastră de a menține fabricile să funcționeze la viteză maximă”, a spus compania într-o declarație adresată acționarilor. „Credem că lanțul nostru de aprovizionare, echipele de inginerie și producție s-au confruntat cu aceste provocări globale cu ingeniozitate, agilitate și flexibilitate, care este de neegalat în industria auto.”

Noua fabrică din Texas prinde contur

Elon Musk a anunțat recent că plănuiește să mute sediul firmei în Texas. În același timp, Tesla a anunțat că va trimite asigurări gratuite cumpărătorilor din Texas.

Fabrica din Texas va fi amplasată central, iar ea va servi drept punct de pornire pentru transportul autovehiculelor spre Coasta de Est.

Într-un apel către investitori, directorul financiar Zachary Kirkhorn a mulțumit autorităților de reglementare din Texas pentru sprijinul oferit

„Deoarece mașinile noastre sunt conectate, deoarece sunt în esență computere pe roți, avem la dispoziție cantități enorme de date pentru a putea evalua atributele unui șofer”, a transmis Zachary Kirkhorn.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană