Tesla raportează câștiguri trimestriale record, în ciuda problemelor globale

Tesla raportează câștiguri trimestriale record, în ciuda problemelor globale
Elon Musk, CEO Tesla

Cifrele de vânzari ale celui mai mare producător de mașini electrice au depășit anul precedent, chiar dacă construcția fabricii din Texas este încă în desfășurare.

Tesla a înregistrat cel mai mare câștig net din istoria sa, 1,62 miliarde de dolari în al treilea trimestru, depășind vechiul său record de 1,14 miliarde de dolari, stabilit chiar în al doilea trimestru al acestui an. Profitul a fost de aproape 5 ori mai mare decât venitul din 2019.

„Elon Musk a oferit încă un trimestru extraordinar, în timp ce Tesla continuă să se descurce impecabil. A făcut o treabă remarcabilă navigând prin lanțul global de aprovizionare și provocările logistice, înfruntând furtuna mult mai bine decât producătorii de automobile rivali.”, a declarat Jesse Cohen, analist senior la Investing.com .

Tesla se așteaptă ca vânzările să crească cu 50% anual, începând cu anul viitor.

Compania Tesla a depășit așteptările specialiștilor 

Compania de mașini electrice a depășit așteptările specialiștilor, câștigând 1,86 de dolari pe acțiune, depășind estimările analiștilor de 1,62 de dolari.

Vânzările din al treilea trimestru au crescut cu 72% față de vânzările anului trecut. Reamintim că Tesla a livrat, în aceeași perioada a anului trecut, peste 140,000 de vehicule electrice. Până acum, Tesla a vândut în total peste 627.300 de autoturisme, depășind estimările proprii de acum un an, de 499.550.

„O varietate de provocări, inclusiv penuria de semiconductori, aglomerația în porturi și întreruperile de curent, au afectat capacitatea noastră de a menține fabricile să funcționeze la viteză maximă”, a spus compania într-o declarație adresată acționarilor. „Credem că lanțul nostru de aprovizionare, echipele de inginerie și producție s-au confruntat cu aceste provocări globale cu ingeniozitate, agilitate și flexibilitate, care este de neegalat în industria auto.”

Noua fabrică din Texas prinde contur

Elon Musk a anunțat recent că plănuiește să mute sediul firmei în Texas. În același timp, Tesla a anunțat că va trimite asigurări gratuite cumpărătorilor din Texas.

Fabrica din Texas va fi amplasată central, iar ea va servi drept punct de pornire pentru transportul autovehiculelor spre Coasta de Est.

Într-un apel către investitori, directorul financiar Zachary Kirkhorn a mulțumit autorităților de reglementare din Texas pentru sprijinul oferit

„Deoarece mașinile noastre sunt conectate, deoarece sunt în esență computere pe roți, avem la dispoziție cantități enorme de date pentru a putea evalua atributele unui șofer”, a transmis Zachary Kirkhorn.

Urmăriți B1TV.ro și pe