Tesla recheamă peste 475.000 de maşini Model 3 şi Model S. Care sunt problemele de siguranță descoperite

Tesla recheamă peste 475.000 de maşini Model 3 şi Model S. Care sunt problemele de siguranță descoperite
Sursa foto: Pixabay

Tesla urmează să recheme peste 475.000 de mașini în SUA, conform documentelor depuse la autoritatea de reglementare a siguranței americane. Firma de vehicule electrice a anunțat că recheamă 356.309 de vehicule din cauza potențialelor probleme cu camera retrovizoare care afectează modelul 3 Tesla 2017-2020.

Probleme de siguranță la modelele Tesla

Alte 119.009 de vehicule Model S vor fi, de asemenea, rechemate din cauza potențialelor probleme cu portbagajul. Cifra totală de rechemare este aproape echivalentă cu cele 500.000 de mașini livrate de Tesla anul trecut, relatează Reuters.

BBC a contactat Tesla pentru comentarii. Un raport de siguranță, transmis luna aceasta, estimează că aproximativ 1% dintre modelele 3 rechemate ar putea avea o cameră retrovizoare defectă.

De-a lungul timpului, „deschiderea și închiderea repetată a capacului portbagajului” poate cauza uzura excesivă a cablului care furnizează alimentarea camerei retrovizoare, se arată într-un raport de retragere pentru siguranță transmis de Tesla Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA pe pe 21 decembrie.

Dacă uzura face ca miezul cablului să se separe, „alimentarea camerei retrovizoare nu este vizibilă pe afișajul central”, notează raportul, potrivit BBC.

Pierderea afișajului camerei de revizuire poate „crește riscul de coliziune”, adaugă acesta.

Rechemarea Model S implică vehicule fabricate între 2014-2021, dintre care unele pot avea o problemă cu un „zăvor secundar” pe portbagaj.

Aproximativ 14% dintre modelele S rechemate pot avea defectul, notează raportul.

Ce au descoperit experții

În ambele cazuri, rapoartele afirmă că „Tesla nu are cunoștință de niciun accident, răni sau decese” legate de potențialele defecte.

Săptămâna trecută, Tesla a fost de acord să facă modificări la caracteristica Passenger Play, care permite ca jocurile să fie jucate pe ecranul tactil în timp ce mașina este în mișcare.

A luat măsuri după ce a fost lansată o anchetă de către NHTSA.

Funcția va fi acum blocată și inutilizabilă în timp ce mașina este în mișcare.

Tags:
Ultima oră
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia
08:43 - O femeie de 70 de ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, în Azuga, de o mașină care intrase pe contrasens
08:38 - Cehia: O cântăreaţă a murit de COVID după ce s-a îmbolnăvit voluntar ca să nu se vaccineze. Fiul ei acuză mișcarea antivaccinistă
08:30 - Rusia ar putea invada Ucraina „în orice moment”, avertizează SUA / Antony Blinken pleacă într-un nou tur de forță pentru dezamorsarea situației
08:13 - Primul deces în România cauzat, cel mai probabil, de varianta Omicron a coronavirusului
08:08 - Accident cumplit în Sibiu! Doi adolescenți, care erau trași cu sania de o mașină, au căzut și s-au izbit de un autoturism ce venea din sens opus
08:08 - Octavian Jurma: Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 cazuri noi, iar presiunea pe spitale va fi foarte mare / Omicron se dovedește mai periculos decât Delta pentru copii
07:43 - Gabriela Firea: ANRE a aprobat un tarif total de 980 de lei pe gigacalorie pentru București. Prețul s-a dublat
07:26 - Virgil Popescu: România este un producător de petrol. Nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu carburanţi (VIDEO)