Trafic îngreunat pe principalele șosele de Paște: Autoritățile recomandă rute ocolitoare (VIDEO)

Trafic îngreunat pe principalele șosele de Paște: Autoritățile recomandă rute ocolitoare (VIDEO)

Pentru că începe mini vacanța de Paște, autoritățile se așteaptă la un trafic îngreunat pe principalele șosele. Asta pentru că cei mai mulți români își vor petrece sărbătorile la munte sau la mare.

”Deocamdată, la această oră, traficul se desfășoară în condiții normale, însă astăzi, în a douaparte a zilei, acesta se va intensifica pe principalele drumuri naționale și europene din țară, îndeosebi pe drumul național 7 București – Nădlac, la ieșirea spre Ungaria, pe drumul național 5 Giurgiu, la ieșirea spre Bulgaria, pe drumul național 6 București – Timișoara, dar și pe drumul național 2 București – Suceava și drumul național 1 București Brașov.
Din cauza numărului mare de automobuiliști care se vor îndrepta către stațiunile montane. Este posibil sî se formeze coloane de mașini pe drumul național 1, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei. Așadar recomandăm ruta alternativă: autostrada 3 București – Ploiești, respectiv drumul național 1 A Ploiești Cheia Săcele, iar în cazul în care se formează coloane de mașini la intrarea în Comarnic dinspre București, acestea pot fi evitate, circulând pe ruta drumul național 7 București – Bultana, drumul național 71 Bultana -Târgoviște – Sinaia.

De asemenea, celor care doresc să ajungă în zona Bran – Moeciu, le recomandăm să meargă pe autostrada A1 București – pitești și mai departe drumul național 73 Pitești – Brașov sau să aleagă ruta drumul național 7 București – Bâltana, drumul național 71 Bâltana – Târgoviște, drumul național 72 A Târgoviște – Valea Mare Pravăț și respectiv, drumul național 73 Valea Mare Pravăț – Brașov.

De asemenea, vă informăm că mâine, potrivit prevederilor hotărâte de Guvern numărul 1777 din 2004, între orele 16 – 22 va fi restricționată circulția vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe autostrada A 2 București – Murfatla, iar pe drumul național 7 Pitești -Râmnicu Vâlcea și pe drumul național 39 Agigea – Mangalia va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate transportului de persoane și celor care transportă mărfuri perisabile.

În zilele de dumincă și luni se vor aplica aceleași restricții de circulație, însă în intervalul orar 6-22”, a declarat Alina Răbuga de la Centrul Infotrafic într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Dumuri aglomerate de Paște