Trotinetele Bolt vor fi dotate cu AI și vor mulțumi atunci când sunt ridicate de jos

Trotinetele Bolt vor fi dotate cu AI și vor mulțumi atunci când sunt ridicate de jos
facebook/ Bolt

După ce vremea se va încălzi, vor începe să își facă simțită prezența pe străzi sau trotuare: compania Bolt a anunțat că trotinetele sale de închiriat primesc, din acest sezon, inteligență artificială pentru a aprecia dacă sunt sau nu parcate…inteligent.

Astfel, fiecare trotinetă va fi echipată cu un sistem special care spune „mulțumesc” atunci când cineva o ridică de jos și o poziționează vertical.

Bolt închiriază trotinete electrice în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Galați, Brașov, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani și Piatra Neamț.

Sistemul folosește senzorii deja existenți în trotinetele din generația Bolt 4, accelerometrul și GPS

În plus, atunci când software-ul detectează că trotineta este din nou în poziție verticală, aceasta va reda un mesaj este preînregistrat de ulțumire, de fiecare dată același.

Reprezentanții companiei atrag atenția că cei care vandalizează trotinetele de închiriat de pe stradă riscă dosar penal, conform Articolului 253, aliniatul 1 din noul Cod Penal:

„Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă” – relatează go4it.

Bolt introduce și un nou sistem de parcare, care folosește AI

Atunci când utilizatorul realizează fotografia pentru a confirma parcarea adecvată a trotinetei, sistemul AI va analiza mai bine împrejurările pentru a stabili dacă aceasta este într-adevăr parcată într-un loc și o poziție corecte.

„Bolt dezvoltă constant tehnologii create pentru a aduce un plus de siguranță și confort atât utilizatorilor de trotinete electrice, cât și celorlalți participanți la trafic.

Prin noua funcție urmărim să reducem numărul trotinetelor răsturnate, care – la rândul lor – pot încuraja actele de vandalism: uneori, trotinetele sunt parcate în poziții incorecte sau culcate la pământ, blocând accesul sau reprezentând un pericol pentru pietoni.

Sperăm ca abilitatea vehiculului de a spune Mulțumesc! va încuraja oamenii să acționeze în spirit civic și să ridice trotinetele lăsate în poziții incorecte, contribuind astfel la reducerea efectelor negative ale vandalismului”, a declarat Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, citat de sursa amintită.

Urmăriți B1TV.ro și pe