Un șofer român a dezvăluit cât îl costă curentul pentru mașina sa electrică. Acesta a parcurs în mai puțin de un an aproximativ 47.000 de km

Un șofer român a dezvăluit cât îl costă curentul pentru mașina sa electrică. Acesta a parcurs în mai puțin de un an aproximativ 47.000 de km
Foto simbol: Pixabay

În goana după sustenabilitate, mașinile electrice sunt din ce în ce mai căutate. Tot mai mulți români și-au luat sau intenționează să achiziționeze o mașină electrică. Inclusiv Comisia Europeană ne sfătuiește să ne deplasăm cu astfel de autoturisme verzi, pentru a diminua efectele încălzirii globale.

Cu toate acestea, merită să investești într-un vehicul pe curent sau rămâi la tradiționalele mijloace de transport? Un român a făcut publice pe un site specializat în mașini electrice, sumele pe care acesta le scoate din buzunar pentru a-și alimenta mașina.

Cât costă curentul pentru o mașină electrică în 2022

Șoferul a făcut publice informații cu privire la costul energiei electrice, necesară pentru a parcurge 45.000 de km, cu autoturismul Dacia Spring, informează stirilekanald.ro. Bărbatul a parcurs în mai puțin de un an aproximativ 47.000 de km.

Energia electrică cumpărată din octombrie 2021 până acum, când am 46.753 km, este de 2099,57 lei, adică doar 5,09 lei pe suta de kilometri!” a afirmat șoferul român, conform electromobilitate.com

De asemenea, acesta a publicat și o listă a cheltuielilor până în acest moment, în afară de energia electrică: RCA- 446 lei, CASCO- 509 lei și extragaranția 2.842.68 lei, revizia la 30.000 km- 200 lei, iar anvelopele de iarnă- 760 lei.

 Vânzările de mașini diesel au fost depășite de vânzările de mașini noi electrice și hybrid

„Analiza înmatriculărilor autoturismelor, în funcţie de tipul de motorizare, în primele şapte luni din acest an, arată că autoturismele electrificate (full electric, hybrid plug-in şi full hybrid) au o creştere de 106,4%, realizând o cotă de piaţă de 20,7%. În paralel, înmatriculările autoturismelor echipate cu motoare diesel înregistrează o scădere de 29,3% faţă de primele şapte luni din 2021 şi deţin o cotă de 14,1% din total”, se precizează în comunicatul de presă al MMAP, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, maşinile electrice (Full Electric) au ajuns să reprezinte 7,9% din piaţa românească în primele 7 luni ale anului 2022, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului 2021 reprezentau doar 1,9% din piaţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe