LOVITURĂ DURĂ încasată de BMW, Mercedes, Porche şi VW: Vânzările de MAŞINI ELECTRICE HIBRIDE, OPRITE!

LOVITURĂ DURĂ încasată de BMW, Mercedes, Porche şi VW: Vânzările de MAŞINI ELECTRICE HIBRIDE, OPRITE!

Marile companii care comercializează automobile cu propulsie hibrid plug-in (cu încărcare la priză) au încasat o lovitură extrem de dură după intrarea în vigoare a noilor standarde de testare WLTP.

Din cauza noilor standarde, care încadrează propulsia hibrid cu încărcare PHEV în alt tip de testare, Volkswagen (VW), BMW, Mercedes-Benz și Porsche au oprit vânzările până la remedierea situației, dat fiind faptul că emisiile acestor mașini depășesc acum limitele impuse de legislația europeană, anunţă profit.ro.

Autovehiculele hibride produse de aceste companii depășesc în prezent, pe noile proceduri, 50 de grame CO2 pe kilometru.

Conform analiștilor, constructorii vor fi nevoiți să utilizeze baterii mai mari, pentru a putea reveni în zona de consum și emisii care le permite să primească subvenții, cum este cazul Germaniei, unde prima de la stat este de 3.000 de euro.
Calculele pe care constructorii le fac implică însă costul unei baterii mai mari, care ar putea depăși valoarea acestei subvenţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe