ANUNŢ ŞOC: Ce s-a întâmplat cu maşinile Dacia în luna octombrie! Şoferii români au rămas fără cuvinte…

ANUNŢ ŞOC: Ce s-a întâmplat cu maşinile Dacia în luna octombrie! Şoferii români au rămas fără cuvinte...

Performanţă excelentă reuşită de Dacia în luna octombrie! Vânzările de autoturisme ale constructorului de la Mioveni au crescut cu 7,8% în Europa, iar cota de piaţă a companiei a urcat la 3,4%, de la 2,9% în luna octombrie a anului trecut, arată datele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) citate de Agerpres.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 37.929 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2017 (35.192 vehicule).

În primele zece luni ale acestui an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 13,2% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% în perioada similară din 2017.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 443.481 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – octombrie 2017 (391.885 vehicule).

În octombrie, grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au înregistrat scăderi ale vânzărilor de 14,6% şi, respectiv, 1,2%. Vânzările grupului german Volkswagen şi ale companiei americane Ford au înregistrat luna trecută un declin al livrărilor de 21,6%, şi, respectiv, 0,9%, în timp ce Daimler a raportat un avans de 7,6%.

În primele zece luni ale anului, Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o creştere a vânzărilor de 4,4% şi, respectiv, 42%, în timp ce livrările companiei americane Ford şi ale grupului german Daimler au scăzut cu 1,5% şi, respectiv, 3,7%. Vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto european, au urcat cu 2,5% în primele zece luni din 2018, comparativ cu perioada similară a anului trecut.