LOVITURĂ CRUNTĂ pentru Tesla! Planul SECRET al Volkswagen pentru a scăpa de concurenţă pe piaţa maşinilor electrice. Cât vor costa noile modele

LOVITURĂ CRUNTĂ pentru Tesla! Planul SECRET al Volkswagen pentru a scăpa de concurenţă pe piaţa maşinilor electrice. Cât vor costa noile modele

Producătorul german Volkswagen (VW) face o mişcare neaşteptată pe piaţa autoturismelor electrice şi pregăteşte investiţii serioase în producţia acestui tip de maşini, părând decis să devină un adevărat competitor pentru Tesla.

Potrivit unor surse citate de Reuters, VW modifică trei fabrici pentru a produce vehicule care să rivalizeze cu cele ale Tesla şi intenţionează să vândă maşini electrici cu un preţ sub 20.000 de euro pentru a proteja astfel locurile de muncă din Germania, scrie Agerpres.

Planurile pentru un model electric al VW, cunoscut sub denumirea „MEB entry”, vor fi discutate într-o şedinţă din 16 noiembrie, susţin sursele. Nemţii ar vrea să construiască 200.000 de maşini de acest tip.
De asemenea, VW plănuieşte şi un alt model – I. D. Aero -, care urmează să fie produs la fabrica din Emden, Germania, unde se realizează în prezent sedanul Passat.

Mai mult, Volkswagen ar urma să negocieze alianţe cu rivala Ford şi cu firma sud-coreeană SK Innovation, care produce baterii destinate automobilelor electrice, potrivit surselor citate sursele.
Acestea precizează că nemţii iau în calcul să producă şi o camionetă electrică, ID Buzz, care ar urma să fie fabricată la uzina VW din Hanovra.

Alte surse au declarat recent, tot pentru Reuters, că VW şi Ford Motor au demarat „discuţii exploratorii” pentru a dezvolta în comun vehicule autonome şi electrice în cadrul unei alianţe strategice care ar permite celor două companii să economisească miliarde de dolari.

Volkswagen şi Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul „Dieselgate”, în care a fost implicat gigantul auto german.

Ultima oră
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020