Volvo își reduce operațiunile din Rusia și trece la concedieri

Volvo își reduce operațiunile din Rusia și trece la concedieri
Încă o lovitură pentru piața auto din Rusia: Volvo își reduce operațiunile și va face concedieri. Foto: Hepta - Pavel Lisitsyn

Producătorul suedez de camioane AB Volvo a decis să-și reducă operațiunile din Rusia și să renunțe la mai mulți angajați. Totuși, firma nu a anunțat retragerea totală de pe piața rusă.

Volvo își restrânge activitatea în Rusia

După ce Moscova a declanșat invazia în Ucraina, Volvo a suspendat toate vânzările, serviciile şi producţia din Rusia, iar acum a anunțat o reducere a operațiunilor, ceea ce presupune și concedieri.

„În actuala situație nu putem să desfăşurăm operaţiuni în Rusia. Prin urmare, am decis să ne adaptăm prin reducerea operaţiunilor în ţară şi să începem să reducem numărul de personal”, a transmis un purtător de cuvânt al Volvo, printr-un comunicat citat de Reuters.

Acesta a mai precizat că sediul de producţie din Kaluga, din apropiere de Moscova, va continua să existe, dar în modul inactiv.

Conducerea locală analizează acum câți angajați vor fi afectați.

Sectorul auto din Rusia, în criză

Amintim că producția auto din Rusia s-a prăbușit cu 96,7% în luna mai. Datele aparțin chiar institutului rus de statistică.

Astfel, în mai au fost asamblate doar 3.720 de vehicule, față de circa 112.000, în aceeași perioadă a anului trecut.

Sectorul auto din Rusia a fost afectat de penuria globală de semiconductori, dar și de plecarea marilor constructorilor auto ca reacție la războiul declanșat de ruși în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe