Scandalul motoarelor diesel ia amploare. O asociaţie din Germania a dat în judecată Volkswagen, cerând despăgubiri

Scandalul motoarelor diesel ia amploare. O asociaţie din Germania a dat în judecată Volkswagen, cerând despăgubiri

Volkswagen Group a fost dat în judecată de o asociație a consumatorilor din Germania, din cauza manipulării testelor de emisii de gaze, informează Profit.ro.

Asociaţia VZBV cere despăgubiri deoarece maşinile emisii mai mari decât cele pe care și le-a asumat constructorul la vânzarea mașinii.

După ce a plătit suma de 4,3 miliarde dolari în SUA, grupul auto poate fi forţat să plătească alte despăgubiri în Europa.

Acţiunea în instanţă vizează autovechicule din mai multe mărci, şi anume Volkswagen, Audi, Skoda și Seat, toate cu motoare diesel de tipul EA189. Astfel, aproape două milioane de proprietari vor fi afectaţi de viitoarea decizie a instanţei.

Un efect major al acestui scandal este acela că maşinile care emit mai multe gaze de eşapament decât cele prevăzute, au fost interzise în mai multe oraşe din Germania.

În acest caz penal, Volkswagen Group a primit o amendă de un miliard de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie
09:03 - Cazanciuc, despre legea care pedepsește cu închisoarea cu executare șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, apoi șoferii vinovați se pot urca iar la volan (VIDEO)
08:56 - Drumul României spre EURO 2024