Scandalul motoarelor diesel ia amploare. O asociaţie din Germania a dat în judecată Volkswagen, cerând despăgubiri

Scandalul motoarelor diesel ia amploare. O asociaţie din Germania a dat în judecată Volkswagen, cerând despăgubiri

Volkswagen Group a fost dat în judecată de o asociație a consumatorilor din Germania, din cauza manipulării testelor de emisii de gaze, informează Profit.ro.

Asociaţia VZBV cere despăgubiri deoarece maşinile emisii mai mari decât cele pe care și le-a asumat constructorul la vânzarea mașinii.

După ce a plătit suma de 4,3 miliarde dolari în SUA, grupul auto poate fi forţat să plătească alte despăgubiri în Europa.

Acţiunea în instanţă vizează autovechicule din mai multe mărci, şi anume Volkswagen, Audi, Skoda și Seat, toate cu motoare diesel de tipul EA189. Astfel, aproape două milioane de proprietari vor fi afectaţi de viitoarea decizie a instanţei.

Un efect major al acestui scandal este acela că maşinile care emit mai multe gaze de eşapament decât cele prevăzute, au fost interzise în mai multe oraşe din Germania.

În acest caz penal, Volkswagen Group a primit o amendă de un miliard de euro.

Ultima oră
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort
20:57 - România va plăti repatrierea pacienţilor COVID transferaţi în străinătate. Ministerul de Externe, abilitat să facă formalitățile. Hotărârea CNSU
20:39 - Zanni, câștigătorul ”Survivor România”, s-a întors în centrul de plasament în care a crescut: „Simt că nu am reglat conturile”
20:22 - Silviu Costan, ”Foca” de la ”Chefi la cuțite”, i-a furat iubita unui prieten: ”Ea m-a ales pe mine”