Coaliția ar fi decis să mențină compensarea cu 50 de bani la motorină și la benzină (surse)

Coaliția ar fi decis să mențină compensarea cu 50 de bani la motorină și la benzină (surse)
Foto simbol: Pixabay

Coaliția de guvernare ar fi decis, în ședința de luni, să mențină până la finalul anului compensarea cu 50 de bani pe litru la benzină și la motorină deopotrivă, susțin surse politice pentru G4Media.ro.

Surse: Coaliția ar fi decis să mențină compensarea cu 50 de bani la motorină și la benzină

PNL ar fi dorit să fie păstrată compensarea doar la motorină, având în vedere scăderea prețului la benzină în ultima lună. În schimb, UDMR ar fi propus prelungirea compensării la carburanți până la primăvară, pe motiv că bugetul poate suporta costuri.

Introdusă inițial pentru trei luni, compensarea la carburanți urmează să expire pe 30 septembrie. Sursele G4Media spun că, până acum, impactul măsurii a fost de aproximativ 175 de milioane lei pe lună.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spunea săptămâna trecută că o decizie în privința compensării va fi anunțată după discuții la nivelul coaliției și al Guvernului.

„Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai așteptăm un pic. O să avem discuții probabil la nivelul coaliției de guvernare, în interiorul Guvernului, și vom anunța o decizie”, afirma oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe