Prețul benzinei scade sub 7 lei. Cât a ajuns să coste un litru de motorină

Prețul benzinei scade sub 7 lei. Cât a ajuns să coste un litru de motorină
Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 8 august 2022. Foto: Pixabay

Prețul benzinei a atins un nou prag, după introducerea compensării cu 50 de bani. Pentru prima dată un litru de benzină costă sub 7 lei. Și prețul motorinei a coborât până la 8,09 lei, după ce a fost aplicată măsura compensării cu 50 de bani, arată datele Consiliului Concurenței.

Prețul la pompă atinge un nou prag

Pe de altă parte costurile sunt mai mari cu 20% față de anul trecut, iar motorina cu 37%.

Prețul carburanților este considerabil mai mic decât cel de la începutul verii. În prezent, un litru de benzină costă 6,95 lei, adică prețul coboară sub pragul de 7 lei.

Și motorina înregistrează o ușoară scădere de tarif, iar acum este la prețul de 8,17 lei/ litru. Aceste prețuri au aplicată compensarea de 50 de bani pe litru, măsură pe care coaliția ar vrea să o prelungească până la 31 decembrie.

Măsura aplicată voluntar de către benzinării, la recomandarea Guvernului a fost pusă în aplicare începând cu data de 1 iulie, pe o perioadă de 3 luni.

Coaliția de guvernare ar fi decis, în ședința de luni, să mențină până la finalul anului compensarea cu 50 de bani pe litru la benzină și la motorină deopotrivă, susțin surse politice pentru G4Media.ro.

Surse: Coaliția ar fi decis să mențină compensarea cu 50 de bani la motorină și la benzină

PNL ar fi dorit să fie păstrată compensarea doar la motorină, având în vedere scăderea prețului la benzină în ultima lună. În schimb, UDMR ar fi propus prelungirea compensării la carburanți până la primăvară, pe motiv că bugetul poate suporta costuri.

Introdusă inițial pentru trei luni, compensarea la carburanți urmează să expire pe 30 septembrie. Sursele G4Media spun că, până acum, impactul măsurii a fost de aproximativ 175 de milioane lei pe lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe