Suma exorbitantă pentru care Volodimir Zelenski și-a vândut celebra jachetă kaki

Suma exorbitantă pentru care Volodimir Zelenski și-a vândut celebra jachetă kaki
Jacheta kaki a lui Volodimir Zelenski s-a vandut la licitatie/ Sursa Foto: Hepta

Volodimir Zelenski și-a vândut celebra jachetă kaki de lână cu un preț exorbitant în cadrul unei licitații organizate la Londra. Prețul obiectului vestimentar pe care președintele ucrainean l-a purtat de mai multe ori de la începutul războiului a pornit de la 50.000 de lire sterline și aproape că s-a dublat rapid.

Jacheta  a fost vândută cu 90.000 de lire sterline, dar licitația a mai inclus și alte obiecte, inclusiv ulciorul cu cocoș devenit simbolul rezistenței ucrainene. De asemenea, s-a mai licitat pentru un tur ghidat al Kievului făcut de către primarul orașului, iar cateringul a fost asigurat de singurul bucătar cu stele Michelin din Ucraina. Banii vor fi folosiți pentru ajutorul umanitar de care ucraineni au nevoie.

Evenimentul a fost condus de Boris Johnson, care l-a numit pe Zelenski „unul dintre cei mai incredibili lideri ai epocii”.

„Sprijiniți  Ucraina în această seară, astfel încât marea capitală antică europeană Kiev să nu mai poată fi niciodată amenințată și Ucraina să redevină întreagă și liberă”, i-a încurajat Boris Johnson pe cei aflați la licitație. El a transmis că Marea Britanie va continua să ajute țara invadată, pentru cât timp va fi nevoie. Prim-ministrul britanic este primul lider mondial care s-a adresat parlamentului ucrainean după izbucnirea conflictului.

Urmăriți B1TV.ro și pe