Suntem în top! Românii, în topul săracilor din Europa

Suntem în top! Românii, în topul săracilor din Europa
Foto: Unsplash.com

România este inclusă în topul celor mai sărace țări din Uniunea Europeană. Ierarhia a fost alcătuită pe baza produsului intern brut (PIB), un indicator al prosperității unei țări.

Potrivit autorilor studiului de la publicația germană Handelsblatt, citată de Rador, România s-ar clasa pe locul șase dintr-un top 10, între cea mai săracă țară, Bulgaria, și Spania, pe locul zece.

Valoarea PIB-ului per persoană se calculează în standardul puterii de cumpărare (KKS), menit să egaleze diferenţele de nivel ale prețurilor; valoarea medie a PIB este stabilită în UE la 100 KKS.

Vestea oarecum bună, în glumă, este că românii, în ciuda aparențelor, nu deschid topul sărăciei, ci, conform nemților amintiți, ar sta mai bine la portofel decât bulgarii, grecii, slovacii, croații sau letonii…așa să fie?

Topul săraciei pe continent nu începe de la noi

Conform topului amintit pe baza PIB-ului, Bulgaria deschide lista, în felul următor:

1. Bulgaria – PIB de 55 KKS

2. Grecia – PIB de 65 KKS

3. Slovacia – PIB de 68 KKS

4. Croația – PIB de 70 KKS

5. Letonia – PIB de 71 KKS

6. România – PIB de 73 KKS

7. Portugalia – PIB de 74 KKS

8. Ungaria – PIB de 76 KKS

9. Polonia – PIB de 77 KKS

10. Spania – PIB de 84 KKS

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)