14 români arestați în Italia pentru clonare de carduri. Cetățenii efectuau retrageri frauduloase de bani

14 români arestați în Italia pentru clonare de carduri. Cetățenii efectuau retrageri frauduloase de bani
Foto: Pixabay

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a arestat 14 cetăţeni român, care sunt membri ai unei bande suspectate că a comis 20 de retrageri frauduloase de bani de la bancomate.

Poliția locală a transmis că banda clona cărţi de credit şi PIN-uri pentru a opera furturi din conturi bancare prin bancomate de pe teritoriul Italiei. Totodată, cu datele furate, hoţii au achiziţionat produse scumpe, inclusiv tablete şi telefoane smart.

Românii sunt acuzați de de furt cu circumstanţe agravante

Suspecții sunt cetățeni români ce au vârsta cuprinsă între 29 și 59 de ani. Potrivit autorităților, aceștia au atecedente penale. Ei au fost arestați în orașul italian Ancona, acuzaţi de furt cu circumstanţe agravante, deţinere de bunuri furate şi falsificare de instrumente de plată altele decât numerar.

Potrivit Agerpres, românii au fost acuzați de furt cu circumstanţe agravante, deţinere de bunuri furate şi falsificare de instrumente de plată altele decât numerar.

Investigațiile, efectuate în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, au demonstrat că au fost comise circa 20 de infracțiuni în Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forli-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara şi Fermo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)