A treia zi de proteste la Ministerul Educației. Cristian Preda și alte personalități din societatea civilă cer demisia lui Sorin Cîmpeanu. Tăcere totală la Guvern, condus la rândul său de un liberal acuzat de plagiat (VIDEO)

A treia zi de proteste la Ministerul Educației. Cristian Preda și alte personalități din societatea civilă cer demisia lui Sorin Cîmpeanu. Tăcere totală la Guvern, condus la rândul său de un liberal acuzat de plagiat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un nou protest a avut loc joi dimineață la Ministerul Educației, acolo unde personalități din societatea civilă au cerut pentru a treia zi consecutivă demisia lui Sorin Cîmpeanu, liberalul acuzat de plagiat. În tot acest timp este tăcere totală la Guvernul Ciucă, instituție condusă la rândul său de un liberal acuzat de plagiat.

A treia zi de proteste la Ministerul Educației, în contextul acuzațiilor de plagiat care îl visează pe Sorin Cîmpeanu

La manifestația de joi a participat din nou și Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității București, care anunța recent că intră în grevă japoneză deoarece „e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”.

„Peste câteva zile, pe 3 octombrie, începe noul an universitar. Voi intra în grevă japoneză. Le voi explica studenților, la debutul fiecărui curs, că e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori. Un ministru care a confiscat ideea reformei educației și o folosește pentru a proteja rețeaua impostorilor din universități și din politică. Îi chem pe toți profesorii din școli, licee și universități să protesteze în acest fel. Reacționând la fraudă, educăm”, spunea Cristian Preda, pe Facebook.

Manifestațiile de la Ministerul Educației vin în contextul în care, într-o anchetă pe PressOne, jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat pe Sorin Cîmpeanu că „a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și autoamnistieze plagiatul”. Într-o intervenție pe B1 TV, profesoara universitară a spus că se poate vorbi chiar despre „un dublu plagiat” în cazul ministrului liberal.

„Nu poți să nu faci o legătură și să nu observi faptul că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care în 2006 a plagiat acele 13 capitole, pe care le-a republicat, deci putem să vorbim despre un dublu plagiat prin republicare, în anul 2009”, spunea Emilia Șercan, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe