Aproape 17.500 de cazuri noi de infectare și 183 de decese raportate în 24 de ore

Aproape 17.500 de cazuri noi de infectare și 183 de decese raportate în 24 de ore
Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Frank Molter

La nivel național au fost depistate 17.447 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, arată datele provizorii de miercuri. Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 183 de decese COVID-19 în 24 de ore, cu mențiunea că 12 dintre acestea s-au produs anterior intervalului de referință.

GCS, bilanț provizoriu: Aproape 17.500 de cazuri noi de infectare și 183 de decese raportate în 24 de ore

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.447 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  183 decese, dintre care 12 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, se arată în informarea transmisă miercuri de autorități.

Directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” estima marți, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan, că numărul de cazuri va scădea în următoarele săptămâni. Chiar și așa, el atrăgea atenția că deocamdată bilanțul deceselor este mai mare decât media europeană.

„În aceste zile totuși avem un număr de decese care e mai mare față de media europeană, adică atenție tot ne trebuie. Nu înseamnă că, dacă lucrurile arată mai echilibrat acum, nu ne gândim că următoarele două săptămâni încă vor presupune să fim prudenți. Trebuie luați toți factorii în calcul. (…) Mă aștept însă ca în următoarele două săptămâni să avem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului total de cazuri în România. Apropo, fac o paranteză și spun că Bucureștiul, de această dată, a fost locul unde evident am avut un procent mare din numărul de cazuri, cam un sfert, ceea ce spune destul de mult apropo de presiune”, explica medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe