Bărbatul din Constanța infectat cu coronavirus este asistent șef la Spitalul Județean. Traseul complet al ‘pacientului 39’

Bărbatul din Constanța infectat cu coronavirus este asistent șef la Spitalul Județean. Traseul complet al 'pacientului 39'

Ies la iveală noi informații despre “pacientul 39”, un bărbat de 52 de ani din Constanța, care a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

Bărbatul este asistent șef în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța.în cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Potrivit autorităților, acesta a fost la finele lunii februarie în Piatra Neamț, împreună cu fiica sa care locuiește în județul Ilfov, la un concurs de dans. Când a revenit la domiciliu, în 1 martie, a început să se simtă rău. În data de 2 martie a fost în concediu de odihnă, iar din 3 până în 5 martie a fost la serviciu.

Ulterior, a intrat din nou în concediu, în perioada 6-8 martie, iar pe 9 martie s-a prezentat la spital cu stări de rău și dificultăți în respirație. I s-a recomandat să facă o radiografie pulmonară, pe care a și făcut-o în data de 10 martie, potrivit reporterglobal.ro

O zi mai târziu s-a întors la Spitalul de Boli Infecțioase, unde i s-a recomandat să facă și un computer tomograf și în același timp i s-a recoltat și proba pentru Covid-19.
S-a întors înapoi la Spitalul Județean pentru a face CT-ul recomandat, apoi a revenit la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost internat.

Ținând cont de traseul acestuia, autoritățile din Ilfov și Namț au fost informate pentru a lua măsuri urgente.
De asemenea, la Spitalul Județean Constanța a început dezinfecția.

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, miercuri, izbuncnirea de coronavirus COVID-19 la nivelul pandemie. Sunt aproape 125.000 de cazuri la nivel global, puțin peste 67.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor se apropie de 4.600.

În Europa, cea mai gravă situație este în Italia, unde au murit 827 de oameni și sunt infectați alți 12.462. DE asemenea, s-au vindecat 1.045 persoane. Pe teritoriul României sunt 48 de cazuri, niciun deces.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe