Corriere della Sera: Dan Petrescu era proprietarul avionului prăbușit duminică la Milano și l-a cumpărat împreună cu Vladimir Cohn, fostul acționar de la Dinamo (VIDEO)

Corriere della Sera: Dan Petrescu era proprietarul avionului prăbușit duminică la Milano și l-a cumpărat împreună cu Vladimir Cohn, fostul acționar de la Dinamo (VIDEO)

Publicația italiană Corriere della Sera susține că Dan Petrescu era proprietarul avionului care s-a prăbușit duminică la Milano, avion pe care l-ar fi achiziționat în 2015 alături de Vladimir Cohn, fostul acționar de la FC Dinamo București, transmite G4Media.ro.

Ce a scris Corriere della Sera despre Dan Petrescu și avionul prăbușit duminică la Milano

Publicația italiană mai scrie despre Dan Petrescu că este un antreprenor imobiliar de succes, fiind unul dintre cei mai bogați din țară, și că este proprietarul mai multor hipermarketuri și galerii comerciale (Metro și Real), având dublă cetățenie româno-germană.

Potrivit Corriere della Sera, Dan Petrescu era partener de afaceri cu Ion Țiriac, cu active estimate la circa 3 miliarde de euro, și se mutase în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu, însă a revenit după Revoluție.

Jurnaliștii italieni susțin că printre victime se află și soția lui Dan Petrescu. Femeia în vârstă de 65 de ani era născută în România și avea cetățenie franceză. În același accident aviatic ar fi murit și fiul afaceristului, Dan Ștefan, care se născuse la Munchen și care avea, de asemenea, dublă cetățenie.

În vârstă de 30 de ani, fiul lui Dan Petrescu era cercetător în Canada și ajunsese în Italia alături de un cuplu de prieteni, format dintr-un italian din Lombardia și o femeie din România cu cetățenie franceză. În avion se afla și copilul lor de un an, și bunica sa maternă, tot româncă. O altă victimă ar fi un tânăr cu cetățenie non-italiană, mai menționează Corriere della Sera.

Cu toate acestea, potrivit jurnalistului Radu Tudor, două dintre cele opt persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică ar fi fost cele două fiice ale lui Dan „Miki” Alexandrescu, regretatul ziarist specializat pe Formula 1.

În prima reacție oficială, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că a întreprins de urgență demersuri pentru a afla identitatea victimelor, context în care a aflat de la autoritățile italiene că la bord ar fi fost doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.