De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)

De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, joi, de ce la proteste nu pot participa decât maxim 500 de persoane. El a afirmat că în cadrul acestui tip de eveniment nu poți avea control asupra situației și nu poți impune măsuri de sănătate publică.

De ce număr limitat de oameni la proteste? Explicațiile lui Arafat

Întrebat care este motivul științific, medical, pentru care la un protest pot participa doar maxim 500 de persoane, Raed Arafat a răspuns:

„Nu poţi să controlezi situaţia acolo, nu poţi să impui măsuri de sănătate publică, vezi că nu se respectă măsurile de sănătate publică. Protestele care au fost în ultima perioadă sunt chiar împotriva măsurilor de sănătate publică”.

Arafat a insistat că un protest este foarte diferit de un oricare alt tip de eveniment în care se pot impune reguli, iar organizatorul are responsabilitatea de a veghea la respectarea lor.

Șeful DSU a mai precizat că trebuie manifestată atenție cu atât mai mult acum cu cât începe să se răspândească și la noi varianta Delta (indiană) de coronavirus, care este mult mai contagioasă decât celelalte tulpini.

Recent, PSD a atacat în instanță Hotărârea de Guvern care restrânge participarea la mitinguri la cel mult 500 de persoane, în contextul în care la alte evenimente pot merge până la 75.000 de persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)