Doi frați români, executați în stil mafiot în Belgia / Ce descoperiri au făcut anchetatorii. Un fost polițist, principalul suspect

Doi frați români, executați în stil mafiot în Belgia / Ce descoperiri au făcut anchetatorii. Un fost polițist, principalul suspect
captură TV

Doi frați români au murit în Belgia, iar în fază inițială anchetatorii s-au gândit că este vorba despre un asasinat condamnat de mafioți. Potrivit informațiilor transmise de adevarul.ro în cele din urmă s-a făcut lumină în acest caz dificil.

Cei doi români și-au găsit sfârșitul în Belgia, aceștia fiind găsiți fără suflare la Forchies-la-Marche, în apropiere de Charleroi. Trupurile au fost ascunse în tufișurile de pe marginea unui lac, iar anchetatorii au descoperit că amândoi ar fi murit după ce au fost împușcați în cap, de la mică distanță, într-un mod care amintește de asasinatele făcute la comanda Mafiei, mai scrie sursa citată.

Sfârșit tragic pentru doi frați români

Cei doi români au fost uciși în urmă cu mai bine de trei ani, pe 28 august 2019, dar ancheta și procesul au fost sistate, suferind numeroase amânări din cauza pandemiei de coronavirus, care i-a afectat inclusiv pe magistrații care ar fi trebuit să judece cazul.

Procesul ar fi trebuit să se desfășoare în primăvara acestui an, însă a fost din nou amânat după ce unul dintre judecători s-a îmbolnăvit de Covid-19, scrie Trend Detail News.

Cum s-a petrecut totul

Gabriel şi Constantin Tomescu, doi fraţi români de 45, respectiv 48 de ani, erau pescari amatori și obișnuiau să își desfășoare această pasiune pe malul unui mic lac, la Forchies-la-Marche, o localitate situată în apropiere de Charleroi, notează publicaţia belgiană La Nouvelle Gazette.

Aceștia pescuiau fără să ceară voie proprietarului, un fost comisar de 71 de ani, după care se întorceau acasă, la Bruxelles.

Pe 28 august 2019, fata unuia dintre bărbați a sesizat Poliția din capitala Belgiei de dispariția tatălui său, iar o noapte mai târziu bărbatul a fost găsit zăcând fără suflare lângă iazul unde pescuise. Acesta nu era singur, ci însoțit de fratele său, și el decedat. Conform cercetărilor făcute atunci, la fața locului, criminologii au stabilit că cei doi fuseseră împușcați în cap, de la o distanță relativ mică,

Un comisar, principalul suspect

În primă fază anchetatorii au luat în calcul o execuţie purtând semnătura unor mafioţi, însă au abordat cazul şi din alte unghiuri. Printre principalii suspecţi s-a numărat încă de la început un fost comisar, actualmente pensionat, pe nume Francis Vandy, mai scrie sursa citată.

Poliţiştii aveau informații potrivit cărora Vandy intrase deja în conflict cu cei doi români şi că a tras asupra lor în urmă cu câteva luni, când aceștia intraseră pe domeniul său la pescuit fără să-și ceară voie.

În plus, polițiștii au descoperit și echipament de pescuit aparținând comisarului de poliție chiar lângă micul lac unde a avut loc dubla crimă.

Potrivit informațiilor transmise de Nieuwsblad, belgianul a negat orice legătură cu misterioasa crimă, însă anchetatorii au găsit resurse de legătură între acesta și incident. Principala dovadă pe care comisarul nu a știut să o explice era reprezentată de pata de sânge a celor doi frați aflată pe o pereche de pantofi care îi aparținea.

Nu în ultimul rând, oamenii legii au decsoperit că cei doi frați români fuseseră uciși cu un pistol Glock, o armă pe care Vandy nu o mai predase atunci când se pensionase.

Acum, fostul șef de poliție este judecat de magistraţii Curţii Assize din Hainaut şi ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare, ceea ce ar echivala, dată fiind vârsta sa, cu închisoarea pe viaţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Tragedie ca într-un thriller polițist la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins arătându-și organele genitale în apropierea unei școli. La două zile, criminalul a fost prins și, ulterior, declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică