Drogurile ucid: traficanți din București judecați pentru moartea unui consumator

Drogurile ucid: traficanți din București judecați pentru moartea unui consumator
Foto: diicot.ro

Doi traficanţi care vindeau droguri în Capitală au fost trimişi în judecată de DIICOT. Aceștia urmează să răspundă pentru moartea unui consumator provocată de o supradoză de oxicodonă.

DIICOT a anunţă că a trimis în judecată doi bărbaţi, unul dintre aceştia fiind în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată în formă agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc şi de mare risc. În plus, traficantul a fost depistat în timp ce conducea sub influența drogurilor un vehicul deși avea suspendat dreptul de a conduce.

Drogurile vândute pentru o viață la schimb

Procurorii susţin că, pe 11 februarie, unul dintre traficanţi i-ar fi vândut unei persoane 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc.

În urma consumului, victima a fost transportată la spitalul Floreasca, în stare gravă, însă eforturile medicilor nu au putut să-i salveze viața, aceasta decendâdn în ziua de 28 februarie. Cauza morţii a fost stabilită: consumul de opiacee

Drogați la volan, deși aveau carnetul suspendat

Cel de-al doilea inculpat a condus, la data de 26 martie 2019, în  Bucureşti, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate au rezultat pozitiv la testele antidrog  cu marijuana: THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml şi THC-COOH 0,092 ug/ml).

Deși a fost prins de polițiști, nu a renunțat la volan.  Doi ani mai târziu, la data de 6 aprilie 2021, a fost surprins la volan în Bucureşti în timp ce conducea un autoturism deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Ca și în trecut, acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive interzise în România (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,010 ug/ml, THC-OH 0,004 ug/ml şi THC-COOH 0,133 ug/ml).

Urmăriți B1TV.ro și pe