Factura la gaze l-a băgat în spital pe un bărbat din Brăila

Factura la gaze l-a băgat în spital pe un bărbat din Brăila
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat din Brăila susține că i s-a făcut rău când a văzut factura la gaze, iar soția lui a fost nevoită să sune la Salvare.

Brăilenii primesc facturi tot mai mari la gaze. Cazul unui bărbat

Infobraila.ro notează că brăilenii abonați la Engie au primit facturile aferente lunii decembrie, iar sumele sunt de până la zece ori mai mari. Unul dintre ei a povestit că a avut un șoc atunci când a văzut cât are de plătit.

Foto: infobraila.ro

„Va scriu în legatură cu factura de gaz primită ieri. Este de speriat, în sensul că, pentru un consum aproape dublu faţă de luna noiembrie, s-a emis acum o factură de 10 ori mai mare. Vă dau exemplul meu, pentru un consum de 91 metri cubi luna trecută s-au plătit 283 de lei, iar acum, la 190 de metri cub trebuie să platesc 2.000 de lei. Cum să plătesc eu această sumă, să fac rată la bancă? Dar lunile viitoare? Ce ne aşteaptă?”, a transmis bărbatul pentru sursa citată.

El a mai afirmat că medicii l-au sfătuit să rămână calm, dar nu crede că poate face acest lucru: „Soţia mea a chemat Salvarea, că mi s-a facut rău când văzut. Noi murim de foame în casî şi ăştia işi bat joc de noi! Medicii mi-au zis că am făcut infarct de supărare. Noroc că m-au dus la spital şi mi-au dat ceva care a dizolvat, nu ştiu eu exact, dar mi-au zis să mă feresc de supărari. Cum să mă feresc de nenoricirea care se abate peste noi în fiecare zi?!”.

Ce spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre facturi

„Eu nu pot să dau sfaturi tuturor românilor, eu pot să vă spun ce aș face eu dacă aș primi o factură calculată eronat: nu aș plăti-o, aș merge la furnizor, nu am înțelegere la furnizor, aș merge la altă autoritate, la ANPC, ANRE să rezolv problema”, a declarat Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, pentru B1 TV.

Acesta a mai afirmat că săptămâna viitoare va fi schimbată legea, așa încât furnizorii să fie obligați să storneze toate facturile eronat calculate și să le emită din nou, corect, fără penalități pentru consumatori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)