TIFF revine, adaptat la pandemie! Festivalul Internațional de Film Transilvania va avea loc între  31 iulie și 9 august 2020

TIFF revine, adaptat la pandemie! Festivalul Internațional de Film Transilvania va avea loc între  31 iulie și 9 august 2020

După ce a fost amânat din cauza pandemiei, TIFF revine într-o formulă adaptată noilor măsuri de criză. Astfel, cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc în perioda 31 iulie – 9 august 2020, cu multe spații de proiecții în aer liber.

Organizatorii festivalului care a pus Clujul pe hartă promit”o ediție de vară cu multe proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului”. Deschiderea oficială și gala de închidere se vor desfășura în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Măsurile de siguranță, prioritare la ediţia din acest an

În cadrul celei de-a 19-a ediţii a TIFF, vor exista spații pentru public clar delimitate, iar scaunele vor fi poziționate la distanță unele de altele. Triajul publicului se va face prin culoare, spectatorii urmând să se bucure deproiecții de filme în Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida și în curtea Institutului Francez. Alte noi spații de proiecții vor fi anunțate în curând, spun organizatorii.

„Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

După ce autoritățile din România vor adopta măsurile impuse în cazul sălilor de cinema, vor fi planificate și proiecțiile de interior ale festivalului.

O parte din proiectele TIFF, desfăşurate online

O parte dintre proiectele TIFF se vor desfășura online, printre ele numărându-se Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni. Alte proiecte urmează să fie implementate atât online cât și offline, în această categorie intrândTransilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film.

Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF –X-Card,SuperCardșiIron Card– au 48 de ore la dispoziție pentru a-și procura în avans bilete la orice film sau eveniment special din program. Totodată, cardurile oferă acces la un număr de proiecții și evenimente speciale.

Abonamentele pot fi achiziționate petiff.eventbook.roși, în curând, pe aplicația oficială TIFF 2020. Cei care și-au păstrat abonamentele cumpărate la începutul anului le pot folosi pentru noile date.

Ultima oră
23:26 - Sorin Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în cele două săptămâni din ianuarie 2022
23:10 - Averea Oanei Roman. Cum câștigă sume uriașe
23:05 - Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat. Proiectul a primit vot favorabil în comisiile din Parlament
23:05 - Emma Răducanu, mesaj în română după victoria de la Transylvania Open: Îmi place România foarte mult, mă simt ca acasă. Mai aștept un pic și pe urmă voi mânca sarmale (VIDEO)
23:02 - Surse: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat după doar o oră. Marcel Ciolacu vrea intrarea social-democraților la guvernare
22:41 - Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol? Anunțul pe care l-a făcut iubita lui Smiley
22:39 - Spitalele din Timișoara, fără căldură. Subprefectul de Timiș: Situația este gravisimă. Încălzirea pe curent ar putea duce la tragedii ca la Piatra Neamț, București și Constanța
22:36 - Emma Raducanu va înfrunta o româncă în optimile Transylvania Open, de la Cluj-Napoca. Cele două jucătoare au o pasiune comună (FOTO)
22:24 - Ioana Constantin (PMP): Ce spun Diana Șoșoacă și cei de la AUR, tradus în limba rusă pe Google, e exact propaganda rusă care a afectat foarte mulți oameni. Ei nu s-au vaccinat și au murit de COVID (VIDEO)
22:16 - Virgil Popescu: Am încredere că Romgaz și OMV Petrom vor fi parteneri egali în Neptun Deep / S-au făcut pași importanți pentru ca gazul din Marea Neagră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor