Fostul consilier prezidențial George Scutaru rămâne sub control judiciar

Fostul consilier prezidențial George Scutaru rămâne sub control judiciar
Foto: paginadepolitica.ro

Fostul consilier prezidențial George Scutaru va fi judecat în continuare sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, informează Agerpres.

George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, au fost trimiși în judecată de către DNA, aceștia fiind acuzați de spălare de bani, într-un dosar care privește mita pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit procurorilor, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunțator în dosar), a primit mită în valoare de 700.000 de euro de la primarul din Jilava(Adrian Mladin), în anul 2008.
Banii trebuiau să fie un sprijin pentru Adrian Mladin în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii au fost împărțiți de către Cristinel Bîgiu cu George Scutaru și Dan Motreanu. Aceștia au primit sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro. Ele erau destinate finanțării campaniei electorale din 2008 pentru alegerile locale și generale ale candidaților PNL.

DNA arată că Scutaru a folosit banii pentru cumpărarea de materiale electorale de la o firma deținută de un cetățean chinez. Acesta i-a furnizat lui Scutaru articole de îmbrăcăminte cu sigla PNL aduse din China (tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi).

Procurorii mai notează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal „monitorizare presă”, pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008.

Ultima oră
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend
10:33 - Pericol pe străzile din Eforie Nord! Ce au văzut turiştii duminică seară e foarte grav
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție