Lider sindical trimis în judecată pentru favorizarea unor interlopi, chemat la conferința Poliției pentru a apăra achiziția de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt: „Să dăm crezare celor care fac aceste achiziții”

Lider sindical trimis în judecată pentru favorizarea unor interlopi, chemat la conferința Poliției pentru a apăra achiziția de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt: „Să dăm crezare celor care fac aceste achiziții”
Foto: Facebook @ Gabriel Gîrniță

Conducerea Poliției Române l-a invitat la conferința de presă de luni și pe Gabriel Gîrniță, șeful sindicatului Sidepol, care a fost trimis recent în judecată într-un dosar penal pentru favorizarea făptuitorilor. Liderul sindicat a fost chemat să apere achiziția celor 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis, potrivit G4Media.ro.

Lider sindical trimis în judecată pentru favorizarea unor interlopi, chemat la conferința Poliției pentru a apăra achiziția de BMW-uri

În intervenția sa, Gabreil Gîrniță a apărat controversata achiziție.

Mulțumesc conducerii poliției pentru că ne-a invitat azi să vă dăm detalii cu privire la achiziție. Am luat feed-back de la colegii din domeniul operativ. Acum sunt achiziționate autoturisme care asigură o siguranță optimă comparativ cu dotările actuale. Nu trebuie să mai fim cârcotași. Să dăm crezare celor care fac aceste achiziții. Avem nevoie ca polițistul să fie în siguranță, altfel vor peca tot mai mulți din sistem”, a spus liderul Sidepol, luni, la evenimentul de la sediul IGPR, la care au participat șeful IGPR și adjunctul său, dar și alți directori din Poliția Română.

Gabriel Gîrniță a fost trimis în judecată de Tribunalul Olt în iunie 2022, într-un dosar în care este acuzat de favorizarea făptuitorului, arată portalul StiriCraiova.ro. În același dosar, procurorii îi acuză pe liderii celei mai de temut grupări interlope din Craiova, „Frăția”, de constituire a unui grup infracțional organizat, lovire sau alte violențe, complicitate la tentativă de omor, complicitate la șantaj.

Bogdan Giuroiu, președintele executiv la Sidepol, a confirmat pentru G4Media că Gabriel Gîrniță a fost trimis în judecată prin decizia Tribunalului Olt. Întrebat cum își poate păstra acesta funcția de lider sindical în condițiile în care a fost trimis în judecată într-un dosar penal, Giuroiu a afirmat că decizia a fost luată la congresul sindicatului, deoarece statutul organizației nu prevede o astfel de situație.

„Toți cetățenii beneficiază de prezumția de nevinovăție”, a spus Giuroiu.

Liderul Sindicatului Europol: Au fost invitați lider de sindicat inculpați pentru a susține această conferință de presă

Cosmin Andreica, liderul sindicatului care a criticat controversata achiziție, a spus marți dimineață pe B1 TV că la evenimentul de luni de la IGPR „au fost invitate niște personaje care au calitatea de inculpat și sunt lideri de sindicat, pentru a aplauda oarecum sau pentru a susține această conferință de presă”.

„Pot să vă spun că la conferința de presă, cel puțin, au fost invitate niște personaje care au calitatea de inculpat și sunt lideri de sindicat, pentru a aplauda oarecum sau pentru a susține această conferință de presă. Noi n-am fost invitați acolo așa cum era firesc. În fine, unul dintre foștii lideri de sindicat, să spun așa, este chiar membrul unui partid politc nou înființat, deci am avut și o componentă de prezență a unui factor politic la acea conferință de presă, singurul de altfel, care iar ridică niște semne de întrebare”, a declarat liderul Sindicatului Europol, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe