Liderul Sindicatului Europol, după explicațiile lui Lucian Bode în afacerea BMW: Nevoia o stabilește întotdeauna beneficiarul, în cazul de față Poliția Română (VIDEO)

Liderul Sindicatului Europol, după explicațiile lui Lucian Bode în afacerea BMW: Nevoia o stabilește întotdeauna beneficiarul, în cazul de față Poliția Română (VIDEO)

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a intervenit pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și a vorbit despre afacerea BMW și conferința de presă pe care a susținut-o joi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Liberalul îl acuzase pe Cătălin Drulă, președinte USR și fost ministru al Transporturilor, că el ar fi fost cel care a semnat contractul cu anexele privind specificațiile tehnice pentru licitația care avea să fie câștigată de firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis. În schimb, Drulă spune despre „ciocoiul Bode” că „minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul”.

Liderul Sindicatului Europol, pe B1 TV, după explicațiile lui Lucian Bode în afacerea BMW

„Ceea ce am văzut astăzi în conferința de presă a MAI a fost o prezentare referitoare la o linie de finanțare. Ca să înțeleagă toată lumea, Comisia Europeană, Uniunea Europeană alocă bani țărilor membre în raport cu nevoile pe care le au aceste țări. Mai departe, după ce se gestionează nevoia, sunt stabilite liniile de finanțare, respectiv proiectele care vor fi finanțate”, a declarat liderul Sindicatului Europol.

„În cazul de față avem mai mulți beneficiari ai acestui proiect de creștere a siguranței pe drumurile publice, de supraveghere a modului de respectare a regulilor ce țin de conduita rutieră. În acel moment, evident că întrebi beneficiarii ce nevoi au, adică beneficiar în cazul de față a fost Poliția Română, care a spus că are nevoie de 300 de autospeciale, de câteva sute de dispozitive de măsurat alcoolul în aerul expirat, de DrugTest-uri, de camere ș.a.m.d”, a continuat Cosmin Andreica.

„Evident că cel care gestionează proiectul, în cazul de față vorbim de Ministerul Transporturilor, a gestionat și nevoia, dar nevoia o stabilește întotdeauna beneficiarul (…). Pot să vă spun un singur lucru, după regulile generale care se aplică în cazul acestor accesări de fonduri, beneficiarul gestionează nevoia și criteriile, caracteristicile de care are nevoie”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:48 - Antony Blinken: Israel trebuie să facă mai mult pentru protejarea civililor din Gaza. Cred că intenția există, însă rezultatele nu se arată întotdeauna
23:27 - Franța, victorie dramatică împotriva Norvegiei în cel mai frumos meci al Mondialului de handbal feminin. Vedetele din campionatul României au făcut spectacol
23:07 - Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski în SUA. Discuții cruciale marți la Casa Albă
22:45 - OMS: Este aproape imposibil să se îmbunătățească situația sanitară catastrofică din Gaza
22:24 - Gabriel Zetea, provocat de Dan Bucura la „Selectiv”: După alegeri, opțiunea mea numărul 1 pentru a forma un guvern ar fi UDMR. Dacă ar fi să exclud pe cineva, ar fi AUR (VIDEO)
22:01 - Oana Țoiu: Educația depinde cel mai mult de resursa umană. Noi, din opoziție, am depus legi pentru creșterea salariilor profesorilor și ne vom lupta pentru a fi respectate promisiunile care le-au fost făcute (VIDEO)
21:38 - Volodimir Zelenski și Viktor Orban, schimb de replici în Argentina. Ungaria, criticată pentru apropierea de Rusia, se opune inițiativelor pentru susținerea Ucrainei (VIDEO)
21:14 - David Popovici, după bronzul de la Otopeni: „În sport fie câștigi, fie înveți ceva. Am învățat foarte multe anul acesta”
20:56 - Alexandru Rafila: Primul Centru de Arși Grav de la Timișoara se construiește într-un ritm accelerat. Investiția se ridică la circa 300 milioane de lei și este finanțată de Ministerul Sănătății (FOTO)
20:36 - SUA ar fi fost decisivă în deblocarea impasului Schengen. Presa austriacă: România speră la ridicarea controalelor din aeroporturi în martie 2024; de la frontierele terestre, în toamnă