Polițistul care a lovit minorele pe trecerea de pietoni ar fi depus cerere de concediu

Polițistul care a lovit minorele pe trecerea de pietoni ar fi depus cerere de concediu
Foto: captură YouTube / Antena 3

Polițistul care a lovit cu mașina două minore pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei și-a depus cerere de concediu, susțin surse apropiate anchetei pentru Antena 3. În urma evenimentului produs săptămâna trecută pe Bulevardul Laminorului, una dintre fetițe a murit, iar cealaltă a ajuns la spital.

Polițistul care a lovit minorele pe o trecere de pietoni din Capitală ar fi depus cerere de concediu

Surse citate de Antena 3 susțin că agentul a fost detașat de la Secția 5 la Secția 25.

Ca urmare a tragediei de săptămâna trecută, agentul a fost plasat sub control judiciar, astfel că nu are voie să conducă, să părăsească România sau să ia legătură cu martorii din anchetă. Polițistul trebuie să fie la dispoziția organelor de cercetare penală și, dacă încalcă obligațiile aferente controlului judiciar, riscă să fie arestat la domiciliu.

Lucian Bode (MAI): Polițistul nu executa o misiune cu caracter de urgență

Despre acest caz a vorbit și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a precizat că agentul respectiv era într-o misiune, însă nu în una cu caracter urgent.

„Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești, la solicitarea structurii de evidență a populației. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgență – și pentru că am văzut foarte multe discuții în spațiul public în care se inducea ideea că dacă ar fi fost într-o misiune de urgență avea alte responsabilități sau ar fi fost scutit de anumite obligații, legea este foarte clară, tot ce înseamnă conducere în regim priorita,  și dacă te deplasezi în misiune polițienească sau în misiune de urgență, cel care conduce o mașină a poliției are obligația să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională, nu și de răspunderea penală”, a explicat șeful MAI.

Titi Aur, pe B1 TV: Părerea mea e că polițistul nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact

Situația a fost comentată și de Titi Aur, fost mare pilot de raliu și expert în conducere defensivă, într-o intervenție la Special B1 cu Nadia Ciurlin, unde s-a arătat de părere că e posibil ca polițistul să fi fost distras la momentul tragediei.

„Eu nu pot să mă pronunț, ancheta va stabili, dar pot să îmi dau cu părerea. Din punct de vedere conducere defensivă, acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa, vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund, adică mergi pe stradă și te gândești la o problemă de sănătate, de dragoste, habar n-am, o problemă cu copiii la școală, nu ești prezent acolo. Părerea mea e că el nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact. Mai mult, nici n-a realizat că a lovit două persoane. A văzut doar efectul, acea fetiță, din păcate, care era și decedată, Dumnezeu s-o odihnească, și reacțiile lui au fost niște instincte de fapt. Era în panică, practic a fost absent”, a spus Titi Aur.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova