Surse: Consilierul prezidențial Ligia Deca ar urma să fie numită la Ministerul Educației în locul lui Sorin Cîmpeanu

Surse: Consilierul prezidențial Ligia Deca ar urma să fie numită la Ministerul Educației în locul lui Sorin Cîmpeanu
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

În locul lui Sorin Cîmpeanu (PNL), care și-a dat demisia după un scandal de plagiat, ministru al Educației ar putea deveni Ligia Deca, în prezent consilier Prezidențial în Departamentul Educație și Cercetare, informează G4Media, care citează mai multe surse.

Deca e și lector universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

Potrivit informațiilor G4media, Sorin Cîmpeanu urma să fie schimbat din funcție, astfel că el a anunțat în avans că va demisiona.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia, joi seară, de la conducerea Ministerului Educației, după ce o anchetă a jurnalistei Emilia Șercan a arătat că acesta a plagiat într-un curs universitar.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. (…)

Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a scris Cîmpeanu, pe Facebook.

Ligia Deca, invocată de Cătălin Avramescu într-o intervenție pe B1 TV. Ce a spus profesorul

Cătălin Avramescu, profesor și filosof, fost ambasador, făcuse referire la Ligia Deca, într-o intervenție pentru B1 TV în care vorbise despre plagiat, mai ales despre cazul premierul Nicolae Ciucă.

„Deci eu nu știu ce mai așteaptă dl Ciucă înainte de a-și da demisia… Cazul dlui Ciucă.. .aici avem de-a face cu o responsabilitate care nu e doar a lui Ciucă sau a patronului său politic, Iohannis. Ca fost șef de Cancelarie Prezidențială, cred că știu cum funcționează o Administrație Prezidențială.

Iohannis nu e genul de om care să știe prea multe sau îl interesează prea multe. Iohannis e foarte leneș să știți. Una din persoanele responsabile penttu această situație inadmisibilă cu Ciucă e consilierul pentru Educație a lui Iohannis. Să facem un pariu? Știți cum se numește consilierul? Nu știți, deși are rang de ministru! Ligia Deca! Asta arată cum lucrează sau nu lucrează Administrația Prezidențială”, a afirmase Avramescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe