Situație alarmantă în Iași: Aproape 200 de angajați ai Spitalului de Urgenţă sunt infectați cu Covid ori se află în carantină

Situație alarmantă în Iași: Aproape 200 de angajați ai Spitalului de Urgenţă sunt infectați cu Covid ori se află în carantină

Situație alarmantă în Iași, unde sute de cadre medicale s-au infectat de COVID-19 și sunt plasate în izolare.  La Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sfântul Spiridon”, aproximativ 200 de angajaţi, cadre medicale şi personal auxiliar au fost plasate în carantină.

Situație alarmantă în Iași din cauza focarelor de COVID-19 din spitale

“Presiunea vine din partea pacienţilor, dar există şi o presiune din partea echipei medicale, pentru că în toate secţiile clinice ale spitalului sunt membri ai echipei noastre care sunt şi ei infectaţi cu această variantă nouă de COVID. Astfel încât, pe de o parte, este avalanşa de pacienţi, şi pe de altă parte scăderea capacităţii noastre de reacţie şi efortul suplimentar al celor care muncesc pentru a suplini activitatea colegilor care sunt acasă în izolare”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi, pentru ziaruldeiasi.

Potrivit șefului DSP Iași, Vasile Cepoi, majoritatea cadrelor medicale s-au infectat de la propiii copii

“Incidenţa personalului medical care a fost infectat este destul de mare. De precizat însă este faptul că, majoritatea s-a infectat în comunitate şi nu în unitatea medicală, cel mai frecvent fiind după contactul cu propriii copii de vârstă şcolară. Corelat cu acestă situaţie, a crescut şi numărul de focare de infecţii COVID în spitale”, a declarat dr. Vasile Cepoi, director DSP Iaşi.

Explozia cazurilor de COVID-19

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a atras atenția că valul 5 al pandemiei ar putea să afecteze continuitatea activității medicale din cauza riscului de infectare a unui număr mare de cadre medicale.

Beatrice Mahler a subliniat că în acest val al pandemiei se teme cel mai mult de incapacitatea de a se asigura activitatea în spital.

Octavian Jurma estimează că România va ajunge să înregistreze 50.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul săptămânii viitoare. Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, miercuri, pe B1 TV, dacă la un asemenea bilanț s-ar putea ajunge în situația în care bolnavii să blocheze secțiile ATI, cercetătorul a confirmat: „Este foarte probabil că da”.

Țara noastră a înregistrat un nou record negativ la bilanțul de miercuri, când au fost raportate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina
21:21 - Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii
21:16 - Ferrero a retras de pe piața europeană 3.000 de tone de ciocolată Kinder, din cauza contaminării cu salmonella
21:07 - Avertisment pentru românii care se pregătesc de vacanțe: Lista țărilor care solicită certificat verde COVID