Sorin Cîmpeanu, despre plata orelor remediale: E o problemă de organizare, fondurile europene necesită mai multe raportări. Nu găsesc justificare ca aceste plăţi să întârzie dincolo de septembrie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre plata orelor remediale: E o problemă de organizare, fondurile europene necesită mai multe raportări. Nu găsesc justificare ca aceste plăţi să întârzie dincolo de septembrie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu a invocat, marți, „o problemă de organizare” în ceea ce privește plata cadrelor didactice care au ținut orele remediale. Ministrul Educației a explicat faptul că există „cerințe exagerate din perspectiva finanţatorului, mă refer la regulile de cheltuire a fondurilor europene care necesită mai multe raportări”. Cîmpeanu a precizat că a cerut colegilor săi din minister să accelereze procesul de verificare a raportărilor primite din teritoriu, așa încât banii să fie dați cât mai repede.

Ministrul Cîmpeanu, despre plata orelor remediale

„E o problemă de organizare pe care am asumat-o. Ea se justifică prin cerinţe exagerate din perspectiva finanţatorului, mă refer la regulile de cheltuire a fondurilor europene care necesită mai multe raportări pentru acelaşi lucru. Aceste raportări trebuie să fie verificate iar la Unitatea de management a proiectului din Ministerul Educaţiei.

Deşi s-au făcut eforturi pentru validarea acestor cheltuieli raportate așa încât plăţile să poată fi făcute, s-au înregistrat întârzieri”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că, potrivit unor date primite acum câteva zile, în cinci județe cadrele didactice nu au primit deloc banii pe orele remediale deoarece au existat diferențe mari de raportare.

Cîmpeanu a precizat că a cerut „imperativ” colegilor săi din minister să continue în mod susţinut procesul de verificare pentru ca plăţile să poată fi făcute. Totuși, nu poate da un orizont de timp.

„Nu există, în opina mea, niciun fel de justificare să nu poată fi plătite până la începerea şcolii, dar se vor face eforturi pentru a fi plătite cât de curând posibil. Depinde şi de cei care au făcut aceste raportări, pentru că le sunt semnalate şi trebuie să corecteze diferenţele”, a mai spus ministrul.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Educației a declarat că noul an școlar va începe pe 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în clase, și că nu vor exista probleme cu livrarea manualelor la timp.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)