„Spărgătorul de grevă”: Un tramvai a mers prin București vineri pe traseul Liniei 1. Vatmanul nu a oprit în stații

Spărgătorul de grevă: Un tramvai a mers prin București vineri pe traseul Liniei 1. Vatmanul nu a oprit în stații

Angajații STB au continuat greva și în cursul zilei de joi, după ce au paralizat joi Capitala. Cu toate acestea, un vatman a decis să plece din depou cu tramvaiul pe care-l conduce și a făcut un tur complet prin București.

Angajatul STB care s-a dezis de colegii săi

Tramvaiul circulă pe linia 1, între Bd. Banu Manta‎→Romprim (30 stații). El și-a recăpătat supranumele de „spărgătorul de greva”, pe rețelele de socializare.

„Societatea de Transport București – STB SA în greva, vagon de tramvai 286 al Depoului Victoria din linia 1 circula fără a efectua statii la Banu Manta ora 12.58 in 21.01.2022: El a efectuat singur o cursa in linia 1, 99,99 la suta din personalul STB se afla in greva.”, a fost comentariul celui care a postat filmarea pe Grupul de Facebook al sindicatului „Asociația Ro-Trans”.

Tribunalul București a decis, vineri, că greva STB e ilegală. Instanța a dispus încetarea acțiunii de protest și reluarea imediat a activității. Aceeași decizie a fost pronunțată și joi, dar angajații societății au continuat greva. În acest context se vehiculează că STB ia în calcul inclusiv concedierea angajaților care nu revin la muncă. 250 de noi șoferi ar fi deja pregătiți să intre pe traseu.

Tribunalul București a stabilit, din nou, că greva de la STB e ilegală

Transportul public de suprafață în București e paralizat de joi dimineață, când angajații STB au intrat în grevă. Tribunalul București a stabilit că acțiunea e ilegală și a dispus reluarea lucrului. Hotărârea judecătoreasă, însă, nu a fost respectată, iar vineri angajații STB erau din nou în grevă. Iarăși Tribunalul Bucureștti a stabilit că greva e ilegală și a cerut reluarea activității imediat.

„Avem de-a face cu o manifestare total irațională, chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial azi, ea a fost pronunțată ieri. Să nu reiei lucrul în acest condiții, riscând pierderea contractului de muncă, condamnare penală, e o atitudine irațională pe care sincer n-o înțeleg”, afirmase, vineri dimineață, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”