Tragedie de proporții în Croația: cel puțin 11 oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți după ce un autocar polonez s-a răsturnat

Tragedie de proporții în Croația: cel puțin 11 oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți după ce un autocar polonez s-a răsturnat
/ Foto: Pixabay.com

Unsprezece persoane au murit şi mai multe au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, într-un accident al unui autocar polonez care a deviat de pe drum în nordul Croaţiei, a anunţat ministerul croat de Interne, scrie AFP.

Autobuzul a ieșit de pe șosea și a alunecat în șanțul de lângă autostradă

„Potrivit primelor informaţii, 11 persoane au murit şi mai multe sunt rănite din cauză că un autobuz înmatriculat în Polonia a deviat de pe drum”, a scris pe Twitter ministerul, fără a preciza naţionalitatea pasagerilor din acest autocar care se îndrepta către Zagreb.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Matko Muric, a declarat pentru AFP că sunt „cetăţeni străini”. „Autobuzul a deviat cursul şi a alunecat în şanţul de-a lungul autostrăzii”, a spus el, adăugând că „mai multe zeci de pasageri au fost răniţi”.

Accidentul a avut loc pe o autostradă la aproximativ 60 km nord de Zagreb, în ​​timp ce autobuzul se îndrepta spre capitala Croaţiei.

Croaţia întâmpină milioane de turişti pe timpul verii care merg în principal pe coasta Adriaticii. Turiştii polonezi sunt printre cei mai numeroşi de acolo: între ianuarie şi iulie, peste 580.000 de turişti polonezi au vizitat Croaţia.

În iulie 2021, zece cetăţeni kosovari au murit într-un accident de autobuz pe o autostradă din estul Croaţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe