Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Sursa foto: Facebook

Un număr de 2.468 de unități de învățământ vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, este propusă organizarea a 201 centre de vaccinare proprii, iar alte 1.062 de unități de învățământ sunt arondate unor centre din apropiere, conform situației centralizate la data de 17 septembrie, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în conferința de presă de marți.

Valeriu Gheorghiță, precizări despre vaccinarea anti-COVID-19 la nivelul unităților de învățământ

„În momentul de faţă, în 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate. Repet, este o situaţie centralizată la nivelul a 26 de judeţe”, a declarat președintele CNCAV.

În scurt timp vor fi deblocate și formularele privind acordul părinților pentru vaccinarea elevilor, a precizat ministrul Educației la „Special B1” cu Nadia Ciurlin, luni seară, amintind că „nu există o obligativitate în acest sens”. Procedura trenează din cauză că unitățile de învățământ nu sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal în domeniul medical.

„Am încercat tot posibilul și vom încerca în continuare cu multă perseverență să facem cunoscute informații reale despre riscurile și avantajele vaccinării. Plecăm de la premisa că riscul nu poate fi eliminat complet, dar beneficiile sunt mult mai mari decât posibilele dezavantaje. Vom continua această campanie de informare, vom susține și vom debloca în scurt timp acele formulare prin care părinții își pot manifesta intenția de vaccinare – nu există o obligativitate. (…) Nu punem în niciun fel în dezavantaj pe cei care nu doresc sau cei care sunt indeciși, dar vrem să venim în întâmpinarea dorinței celor care vor să se vaccineze”, spunea Sorin Cîmpeanu pe B1 TV.