25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia

25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Robert Michael

Un număr de 25 de presupuși membri și susținători ai unei grupări teroriste de extremă dreapta, care erau suspectați că urmăresc să răstoarne statul german, au fost reținuți, miercuri dimineață, în timpul unor raiduri efectuate în Germania, a anunțat Biroul procurorului federal german, potrivit Reuters.

25 de persoane reținute pentru un presupus complot de răsturnare a statului german

Printre cei cercetați se numără un soldat activ, membru al Comandamentului forțelor speciale, și mai mulți rezerviști, a precizat un purtător de cuvânt din serviciul german de informații militare (BAMAD), pentru Reuters.

Suspecții s-au pregătit, cel puțin de la sfârșitul lui noiembrie 2021, să efectueze acțiuni fundamentate pe ideologia lor, inclusiv procurare de echipamente, recrutare de membri și lecții de tras cu arma, spune Biroul procurorului federal german.

Atenția eforturilor de recrutare s-a îndreptate în principal către membrii armatei și ofițerii de poliție.

Raidurile au fost efectuate de peste 3.000 de forțe din zona poliției și a serviciilor de securitate în 11 landuri germane.

Suspecții au fost arestați în landurile Baden-Wuerttemberg, Bavaria, Berlin, Hesse, Saxonia Inferioară, Saxonia, Thuringia, respectiv în Austria și Italia.

BAMAD susține că înaintea raidurilor de miercuri a colaborat cu procurorii și a împărtășit informații cu serviciul de informații interne.

Urmăriți B1TV.ro și pe