81 de zile de război în Ucraina: Rusia ar putea organiza un referendum pentru anexarea orașului Mariupol

81 de zile de război în Ucraina: Rusia ar putea organiza un referendum pentru anexarea orașului Mariupol
MAE: România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Sursa foto: Hepta.ro

Rusia pregătește un referendum în orașul Mariupol, distrus complet de bombardamente, pentru a demonstra „legitimitatea” viitoarei anexări, spun autoritățile ucrainene potrivit the guardian.com. 

Scrutinul ar trebui să stabilească dacă locuitorii orășelului vor să se alăture Rusiei. Orașul-port la Marea Azov și o importantă stațiune turistică, care găzduia în vremuri de pace 400.000 de oameni este acum aproape complet ocupat de ruși, cu excepția oțelăriei Azovstal care găzduiește rezistența ucraineană. Aproape 2.000 de soldați refuză să se predea, deși cel puțin 600 sunt răniți.

„Avem unele informații că autoritățile ruse pregătesc un referendum și chiar l-ar putea convoca mâine, dar nu știm încă dacă acesta este cazul. Vedem deja o adaptare a orașului Mariupol la sistemul de învățământ, bancar…”, a explicat Petro Andryushchenko, un consilier al primarului orașului care leagă Crimeea de regiunile separatiste Donbas și Luhansk, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe