A doua rachetă de tip sovietic, căzută pe teritoriul Republicii Moldova

A doua rachetă de tip sovietic, căzută pe teritoriul Republicii Moldova
Foto: MAI Rep. MD

În apropierea orașului Briceni din Republica Moldova, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă lansată, cel mai probabil, de armata rusă asupra Ucrainei.

Proiectilul a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care, din cauza bombardamentelor intense de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție. Informația a fost confirmată de presa de peste Prut.

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

Zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră; la fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

Același tip de rachetă care a ucis doi cetățeni în Polonia

Echipele de experți studiază proiectilul căzut în după-amiaza de 5 decembrie.

Jurnalistul moldovean Dumitru Ciorici menționează că proiectilul căzut la Briceni ar reprezenta rămășițele sistemului de propulsie pentru rachetele aeriene din sistemul anti-aerian S-300 – un sistem de rachete sol-aer rusesc cu rază lungă de acțiune – existent și în dotarea armatei Ucrainei.

Conform acestuia, S-300 a a fost în dotarea Apărării Antiaeriane Sovietice ca mijloc împotriva țintelor aeriene și a rachetelor de croazieră.

Surse de peste Prut susțin că, recent, a fost descoperită și o a doua rachetă de acest tip căzută în Moldova însă informația este în curs de verificare.

Urmăriți B1TV.ro și pe