„Absolut îngrozitor”: două femei au murit după un incident violent la școala din Malmo

„Absolut îngrozitor”: două femei au murit după un incident violent la școala din Malmo
Absolut îngrozitor”: două femei au murit după un incident violent la școala din Malmo. Foto simbol: Pixabay

Două femei au murit luni, după ce au fost înjunghiate într-un liceu din orașul Malmo, în sudul Suediei. Suspectul, un elev de 18 ani, a fost reținut de polițiști, potrivit The Guardian.

În urma atacului cu armă albă, ambele femei în vârstă de 50 de ani, erau angajate ale școlii, a declarat poliția într-un comunicat în urma atacului de la Malmo latinskola, o școală secundară din centrul orașului Malmo.

„Este absolut groaznic”, a declarat directorul școlii, Fredrik Hemmensjo.

Tânărul a recunoscut că a ucis două persoane

Tânărul a sunat la numărul de urgență pentru a transmite unde se află și a recunoscut că a ucis două persoane. A fost înarmat cu un cuțit și un topor, potrivit mai multor surse suedeze. Poliția a fost anunțată în jurul orei 17:15 (16:15 GMT) și o primă patrulă a putut intra în școală.

După rapoartele inițiale despre țipete în școală, „am avut mai multe informații care indică faptul că, a fost comisă o crimă gravă și că în școală au avut loc violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Nils Norling.

„Prima patrulă de poliție de la fața locului a reușit să ajungă la școală și să aresteze un băiat suspect. De asemenea, au putut vedea că în interiorul școlii erau două persoane rănite”, a precizat Nils Norling.

Ipoteza autorităților este că suspectul a acționat de unul singur

După inspectarea amănunțită a locului și audierea martorilor, autoritățile sunt convinse că, suspectul a acționat singur. Cele două victime „au fost transportate la spital, dar vieţile lor nu au putut fi salvate”, au explicat autorităţile.

La începutul anului, în orașul Kristianstad, un elev de doar 16 ani a fost arestat de către oamenii legii, după ce a rănit un profesor și un coleg de-al său.

Un atac similar a avut loc în oraşul Eslov, în luna august a anului trecut, la aproximativ 50 de kilometri distanţă de orașul Malmo , când un elev a atacat un angajat în vârstă de 45 de ani, al unei şcoli.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”