Activist pentru pace, răpit și executat în fâșia Gaza de o grupare islamistă

Activist pentru pace, răpit și executat în fâșia Gaza de o grupare islamistă
Corpul italianul Vittorio Arrigoni, activist pentru pace, a fost găsit într-o casă abandonată la doar câteva ore după ce răpitorii săi, o grupare islamistă, a prezentat un clip pe youtube înfățisându-l pe...

Corpul italianul Vittorio Arrigoni, activist pentru pace, a fost găsit într-o casă abandonată la doar câteva ore după ce răpitorii săi, o grupare islamistă, a prezentat un clip pe youtube înfățisându-l pe italian bătut și legat la ochi, informează DailyMail.

Deși forțele de securitate Hamas au primit indicii privind locația unde acesta era sechestrat, au ajuns prea târziu pentru a-l putea salva.

Gruparea islamistă a amenințat că îl va executat pe Arrigoni dacă Hamas nu va elibera un lider al acesteia, aflat în custodia sa.

Activistul locuia în Gaza din august 2008, fiind un aprig critic al statului Israel fără a se feri totuși de a critica și Palestina.

Acest caz a stârnit un lanț de reacții violente în regiune. Sute de palestinieni au protestat pe străzi față de executarea italianului, unul dintre ei purtând o pancarta pe care scria “iubesc Palestina, ucideți-mă și pe mine”.

Activist pentru pace, executat în Gaza

Ultima oră
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)
19:49 - Un bărbat de 71 de ani din Iași, primul caz de pacient vaccinat care este în stare gravă după ce s-a infectat cu tulpina Delta
19:19 - Gigi Becali, reacție dură după eliminarea lui FCSB din Conference League: „Aici se vede bărbăția unei echipe de fotbal. O să dau vreo doi jucători afară”
19:14 - Premierul Florin Cîțu: Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare minstru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce