Activist pentru pace, răpit și executat în fâșia Gaza de o grupare islamistă

Activist pentru pace, răpit și executat în fâșia Gaza de o grupare islamistă
Corpul italianul Vittorio Arrigoni, activist pentru pace, a fost găsit într-o casă abandonată la doar câteva ore după ce răpitorii săi, o grupare islamistă, a prezentat un clip pe youtube înfățisându-l pe...

Corpul italianul Vittorio Arrigoni, activist pentru pace, a fost găsit într-o casă abandonată la doar câteva ore după ce răpitorii săi, o grupare islamistă, a prezentat un clip pe youtube înfățisându-l pe italian bătut și legat la ochi, informează DailyMail.

Deși forțele de securitate Hamas au primit indicii privind locația unde acesta era sechestrat, au ajuns prea târziu pentru a-l putea salva.

Gruparea islamistă a amenințat că îl va executat pe Arrigoni dacă Hamas nu va elibera un lider al acesteia, aflat în custodia sa.

Activistul locuia în Gaza din august 2008, fiind un aprig critic al statului Israel fără a se feri totuși de a critica și Palestina.

Acest caz a stârnit un lanț de reacții violente în regiune. Sute de palestinieni au protestat pe străzi față de executarea italianului, unul dintre ei purtând o pancarta pe care scria “iubesc Palestina, ucideți-mă și pe mine”.

Activist pentru pace, executat în Gaza

Urmăriți B1TV.ro și pe