Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei

Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
Foto: Pixabay.

Reprezentantul Radei Supreme la Curtea Constituțională, Olga Sovgiria, a spus că la aproape șapte ani de la adoptarea așa-numitei „legi a decomunizării”, Partidul Comunist a fost, în sfârșit, interzis în Ucraina. Anunțul a fost făcut luni, 16 mai, pe Telegram.

Partidul Comunist nu va mai funcționa pe teritoriul Ucrainei

„La mai bine de șase ani de la adoptarea așa-numitei ‘legi a decomunizării’, Partidul Comunist a fost în sfârșit interzis în Ucraina”, a precizat Olga Sovghiria.

Aceasta a reamintit că „Legea privind decomunizarea” a fost adoptată de Rada Supremă în 2015.

„În tot acest timp, Partidul Comunist din Ucraina a continuat să existe și chiar a primit cotizații de membru, deși a fost exclus din procesul electoral”, a declarat deputatul.

Partidele pro-Kremlin, interzise în Ucraina

Partidele pro-Kremlin nu  mai funcționează pe teritoriul Ucrainei. Activitatea acestora a fost interzisă de Rada Supremă. În acest sens, a fost votată o lege, care prevede interzicerea formațiunilor politice care justifică sau neagă invazia trupelor ruse.

Legea respectivă prevede că partidele putiniste urmează să fie dizolvate, dacă instanța de judecată va pronunța o astfel de decizie.

„Pentru au votat 330 de deputați ucraineni. Proiectul de lege a fost susținut inclusiv de membrii unei fracțiuni parlamentare de opoziție ‘Za jittia’. Anterior, Consiliul de Securitate a blocat activitatea mai multor partide politice pe durata legii marțiale”, notează tv8.

Urmăriți B1TV.ro și pe