Administrația președintelui american Joe Biden este de acord cu transferul lansatoarelor de rachete cerute de Kiev

Administrația președintelui american Joe Biden este de acord cu transferul lansatoarelor de rachete cerute de Kiev
Administrația președintelui american Joe Biden este de acord cu transferul lansatoarelor de rachete cerute de Kiev Sursa Foto: Hepta

Administrația președintelui american Joe Biden este de acord cu transferul lansatoarelor de rachete multiple cu rază lungă de acțiune, solicitate la Kiev, informează The New York Times.

Administrația Biden a aprobat trimiterea în Ucraina a armelor celor mai puternice

Acestea sunt sisteme mobile de rachete care pot trage mult mai departe decât lansatoarele folosite în prezent de Ucraina. Oficialii nu au specificat ce tipuri de rachete vor fi livrate, dar potrivit sursei citate, Pentagonul folosește cel mai adesea M31 GMLRS.

Arma de înaltă precizie cu ghidare prin satelit poate zbura mai mult de 60 de kilometri și depășește cu mult raza de acțiune a oricărei artilerii utilizate în prezent de Ucraina.

Totodată, NYT relatează că oficialii susțin că Statele Unite intenționează să includă lansatoare de grenade propulsate de rachete HIMARS în următorul său pachet.

Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune

Cu toate că țările occidentale au început să trimită arme mai grele în războiul din Ucraina în ultimele săptămâni, oficialii ucraineni sunt de părere că este nevoie de arme cu rază lungă de acțiune care ar putea îmbunătăți semnificativ poziția armatei pe front.

De asemenea, Zelensky a transmis că se aștepta de la a doua întâlnire în format „Ramstein” la o decizie de a a transfera, în special, lansatoarele de rachete multiple americane cu rază lungă.

Rusia a transmis vineri pe calea propagandiștilor de la telviziunile de stat că, „dacă americanii fac asta, este clar că au depășit linia roșie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni