Adrian Streinu Cercel candidează la parlamentare din partea PSD. Marcel Ciolacu: Vrem în Parlament cei mai buni specialişti în lupta cu epidemia de coronavirus (VIDEO)

Adrian Streinu Cercel candidează la parlamentare din partea PSD. Marcel Ciolacu: Vrem în Parlament cei mai buni specialişti în lupta cu epidemia de coronavirus (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” din Capitală, candidează la alegerile parlamentare din partea PSD. Medicul se află pe locul al doilea al listei PSD București pentru Senat. După ce, zilele trecute, a fost anunțată și candidatura lui Alexandru Rafila, tot din partea PSD, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a susținut acum că partidul vrea „ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia”. La rândul său, Streinu Cercel a afirmat că din Parlament poate face schimbările necesare modernizării sistemului sanitar din România. A mai precizat, de asemenea, că nu consideră că ar trebui să demisioneze acum de la conducerea Institutului, deoarece pacienții mai au nevoie de el, în schimb va face acest gest dacă va fi ales.

Adrian Streinu Cercel candidează pe listele PSD la alegerile parlamentare

Adrian Streinu Cercel a declarat că vrea să intre în Parlament pentru că poate ajuta, de acolo, la creșterea calității actului medical în România.

„Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul spitalelor. (…) Va trebui să recreionăm sistemele sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, şi de la nivelul Institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului da şi o voi face cu tot dragul pentru români”, a declarat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat dacă va demisiona de la conducerea Institutului ”Matei Balş”, Streinu Cercel a răspuns: „Nu consider că e normal să demisionez pentru că la ”Matei Balş” sunt pacienţi internaţi care au nevoie de suportul meu ca specialist”.

Totuși, el a precizat că va demisiona de la condcuerea Institutului odată ce va intra în Parlament.

Chestionat dacă vrea să ajungă în Legislativ pentru a beneficia de imunitate parlamentară, medicul a răspuns: „Mi-e martor şi Cel de sus şi cei de pe Terra cu ceea ce am făcut la ”Matei Balş”. Am avut Curtea de Conturi la ”Matei Balş” raportul a fost publicat în presă”.

Anunțul privind candidatura medicului Adrian Streinu Cercel la alegerile parlamentare din partea PSD vine la câteva zile după ce Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a confirmat că va deschide lista PSD București pentru alegerile la Camera Deputaților.

Adrian Streinu Cercel candidează la parlamentare din partea PSD. Marcel Ciolacu: Vrem în Parlament cei mai buni specialişti în lupta cu epidemia de coronavirus

Marcel Ciolacu: PSD vrea ca Parlamentul să aibă cei mai buni specialiști în lupta cu epidemia de coronavirus

La aceeași conferință de presă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că partidul își dorește „ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia”.

Ciolacu a mai spus că a constatat faptul că Alexandru Rafila și familia sa au fost atacați în spațiul public, după ce acesta și-a anunțat candidatura din partea PSD. El a mai zis că sigur același lucru se va întâmpla și în cazul lui Streinu Cercel.

„După venirea profesorului Rafila am constatat şi eu un atac la familia lui, ştiind atât eu, cât şi domnul prim-ministru Orban foarte bine adevărul. Sunt ferm convins că şi dvs personal şi familia dvs va fi atacată de aceşti oameni mici. Eu îmi cer scuze dvs, familiei dvs, îmi cer scuze dlui profesor Rafila, familiei dânsului, pentru acest inconvenient. Să ştiţi că pentru români faceţi ceea ce este corect”, a ținut să sublinieze Marcel Ciolacu, în prezența lui Adrian Streinu Cercel.

Liderul PSD a criticat apoi Guvernul PNL pentru modul în care a înțeles să gestioneze răspunsul la epidemia de coronavirus.