Afganistan: Cel puţin 9 morţi şi 73 de răniţi în timpul protestelor de la Kandahar

Afganistan: Cel puţin 9 morţi şi 73 de răniţi în timpul protestelor de la Kandahar
Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 73 au fost rănite în timpul protestelor violente de sâmbătă din provincia afgană Kandahar, unde cel puţin 1.000 de persoane protestează faţă de incendierea unui...

Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 73 au fost rănite în timpul protestelor violente de sâmbătă din provincia afgană Kandahar, unde cel puţin 1.000 de persoane protestează faţă de incendierea unui exemplar al Coranului în Statele Unite, informează AFP.

Demonstranţii s-au împărţit în mai multe grupuri şi se îndreaptă către diferite zone ale oraşului, unde se aud focuri de armă, iar poliţia a limitat deplasările jurnaliştilor.

Incidentul are loc la o zi după un atac comis asupra sediului ONU din Mazar-i-Sharif, soldat cu moartea a cel puţin şapte persoane, printre care se numără şi un român. Sute de poliţişti afgani încearcă să-i împiedice pe manifestanţi să înainteze către sediul administraţiei din provincia afgană.

Forţele de ordine au tras focuri de avertisment pentru a dispersa un grup numeros care a încercat să se alăture manifestanţilor, care scandează „Moarte Americii” şi „Moarte lui Karzai”, preşedintele afgan.

Atentatul de vineri de la birourile ONU din Mazar-i-Sharif s-a soldat cu moartea a şapte angajaţi ONU – un român, un suedez, o norvegiană şi patru nepalezi.

Ultima oră
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
20:29 - Cătălin Drulă: Centura orașului Bacău, deschisă integral traficului. Proiectul, finalizat în avans față de termenul contractual