AIEA: Situaţia la centrala nucleară Fukushima rămâne foarte gravă

AIEA: Situaţia la centrala nucleară Fukushima rămâne foarte gravă
Situaţia centralei nucleare Fukushima, avariată după cutremurul de luna trecută, "rămâne foarte gravă", potrivit lui Yukiya Amano, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA),...

Situaţia centralei nucleare Fukushima, avariată după cutremurul de luna trecută, „rămâne foarte gravă”, potrivit lui Yukiya Amano, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), informează Coastal Digest.

Prezent la reuniunea de la Nairobi a Consiliului de Administraţie al directorilor generali, din care fac parte toţi conducătorii agenţiilor ONU, Amano a declarat: „Situaţia de la Fukushima rămâne foarte gravă”.

„Însă Japonia nu este singură. Secretarul general al ONU mi-a promis că va oferi tot sprijinul necesar. Acum, cel mai important este să punem capăt acestei situaţii de criză”, a declarat Amano.

Autorităţile japoneze depun încearcă să împiediedice producerea unei noi catastrofe nucleare la centrala Fukushima, grav avariată după cutremurul de pe 11 martie. În urma unor accidente la centrala nucleară, au fost semnalate emisii radioactive în aer şi în apă, precum şi contaminarea produselor alimentare în zonă.

Peste 28.000 de persoane şi-au pierdut viaţa sau sunt date dispărute în urma cutremurului cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un tsunami care a devastat zone vaste din Japonia.

Potrivit lui Amano, rezolvarea situaţiei va dura destul de mult. „Cred că va dura mai mult decât îşi imaginează lumea”, a adăugat el.