Al-Qaida a confirmat moartea lui Osama bin Laden

Al-Qaida a confirmat moartea lui Osama bin Laden
Reţeaua teroristă Al-Qaida a confirmat moartea liderului său, Osama bin Laden, într-un comunicat citat de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, ştire preluată de AFP.Președintele american,...

Reţeaua teroristă Al-Qaida a confirmat moartea liderului său, Osama bin Laden, într-un comunicat citat de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, ştire preluată de AFP.

Președintele american, Barack Obama, a anunțat, luni, că liderul rețelei teroriste Al-Qaida a fost ucis. Barack Obama a autorizat o operațiune împotriva lui Osama bin Laden.

„Astăzi, pot anunța poporul american și întreaga lume că Statele Unite au săvârșit o operațiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaida”, a anunțat președeintele american.

Operațiunea care a avut loc în Pakistan și în urma căreia liderul Al-Qaida a fost ucis a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane și a durat aproximativ 40 de minute. Osama a opus rezistență în timpul operațiunii și a fost împușcat în cap de forțele americane.

VEZI aici amenințările al-Qaida după moartea lui Bin Laden

Liderul Al-Qaida a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul antentatelor din 11 septembrie 2001.

Osama bin Laden a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul Statelor Unite l-au numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.