Al-Qaida are un nou lider. Vezi cine l-a înlocuit pe Osama bin Laden

Al-Qaida are un nou lider. Vezi cine l-a înlocuit pe Osama bin Laden
Al-Qaida are un nou lider. Saif al-Adel, unul dintre cei mai vechi membri ai grupării extremiste,  a fost numit şef interimar la conducerea grupării, după moartea lui Osama bin Laden. Potrivit presei din...

Al-Qaida are un nou lider. Saif al-Adel, unul dintre cei mai vechi membri ai grupării extremiste,  a fost numit şef interimar la conducerea grupării, după moartea lui Osama bin Laden.

Potrivit presei din Pakistan, acesta nu va rămâne liderul al-Qaida, ci doar ocupă această poziţie până când Muhammad Mustafa Yamni, care locuieşte în prezent într-o ţară africană, se va întoarce în Pakistan sau Afganistan, unde se ascunde nucleul grupării teroriste.

Chiar şi aşa, fostul adjunct al lui bin Laden, Ayman al-Zawahiri, va fi răspunzător de contactele internaţionale şi de centrele de comandă pentru militanţi.

Saif al-Adel are aproximativ 50 de ani şi este fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic.

Cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare la atentatele împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar es Salaam în 1998, iar pentru arestarea sa este oferită o recompensă de cinci milioane de dolari.

Ultima oră
16:12 - Florin Cîțu: Sunt cele mai mari şanse să avem în viitor coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR, cu mine premier (VIDEO)
16:09 - Alexandru Sassu, fostul președinte la TVR, a murit. Afecțiunea de care suferea
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)