Aleksei Navalnîi: În loc să-i ignore aiurelile, SUA acceptă agenda lui Vladimir Putin, ca un şcolar speriat. Occidentul nu trebuie să cadă în capcana lui

Aleksei Navalnîi: În loc să-i ignore aiurelile, SUA acceptă agenda lui Vladimir Putin, ca un şcolar speriat. Occidentul nu trebuie să cadă în capcana lui
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare de mai bine de un an, a avertizat Occidentul să nu cadă în capcana președintelui rus Vladimir Putin și să nu-i facă nicio concesie. Navalnîi a trimis mai multe scrisori din lagărul în care se află revistei Time, care a publicat apoi un articol sub titlul „Omul de care se teme Putin”. Asta în contextul tensiunilor tot mai mari generate de masarea trupelor și echipamentelor militare rusești la granița cu Ucraina.

Navalnîi, mesaj pentru Occident în contextul tensiunilor cu Rusia

Aleksei Navalnîi a scris că Occidentul cade mereu în capcanele lui Valdimir Putin, iar acest lucru nu trebuie să se mai repete.
NATO acuză Rusia că se pregătește să invadeze Ucraina, dar Moscova dezminte categoric. În ultima vreme au avut loc mai multe reuniuni referitoare la pretenţiile Rusiei de a primi garanţii de securitate. Oficialii NATO a punctat clar că anumite pretenții ale părții ruse pur și simplu nu pot fi acceptate.

„În loc să-i ignore aiurelile, Statele Unie acceptă agenda lui Putin şi se grăbeşte să organizeze întâlniri, exact ca un şcolar speriat, intimidat de unul dintr-o clasă mai mare”, a scris Navalnîi, potrivit Time.

Aleksei Navalnîi mai susține că Vladimir Putin nu se teme atât de apropierea NATO de frontierele Rusiei cât de pierderea puterii.

„Pentru a consolida ţara şi elitele, Putin are nevoie de aceste măsuri extreme, de aceste războaie reale, virtuale, hibride sau doar confruntări la limita războiului”, a mai scris disidentul rus.

În opinia sa, legarea sancţiunilor occidentale de invadarea Ucrainei face parte din strategia lui Putin de evitare a sancţiunilor personale.
Navalnîi mai susține că SUA ar trebui să facă presiuni asupra lui Putin din afară, iar susţinătorii lui din interior. Asta, consideră el, ar putea duce la divizarea elitelor din jurul Kremlinului.

Biden: Rusia va invada Ucraina

Recent, președintele american Joe Biden a declarat că Rusia va invada Ucraina, dar după asta ar putea urma „un dezastru pentru Rusia”.

În acest context, liderul de la Casa Albă a anunțat că SUA vor spori prezența militară americană în România și Polonia dacă Rusia chiar invadează Ucraina.

De asemenea, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țara sa e dispusă să trimită trupe în România, în cadrul misiunilor NATO.

Urmăriți B1TV.ro și pe